• BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Hindistan'da Müslümanlara zulüm var!

Dini kimlikleri nedeniyle giderek daha fazla hedef alınan Hintli Müslümanlar, akıl sağlıklarını kaybetme noktasına kadar geldi..

Dünya 23.01.2022 18:29:00 0
Hindistan

Milli Gazete'den Muhammed Özdemir'in haberine göre, Sağlık Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma makalesinde, Hindistan'da Müslümanların Hindulara kıyasla daha yüksek kaygı riski altında olduğu bulundu. Makale ayrıca yaş, eğitim, medyaya maruz kalma ve cinsiyet gibi faktörlerin de zihinsel sağlık sorunları ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu ortaya koydu.

Yeni Delhi merkezli bir ruh sağlığı araştırmacısı ve intihar önleme aktivisti olan Pooja Priyamvada, cinsiyet, sınıf ve din gibi faktörlerin bir bireyin ruh sağlığını belirlemede nasıl önemli bir rol oynadığını da açıkladı. Priyamvada, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 94'ünü oluşturan Hindular ve Müslümanlar arasındaki güvensizliğin artık o kadar büyüdüğüne inanıyor ki, "kişisel etkileşimlerde bile bu hissedilebiliyor." dedi.

MEDYANIN ETKİSİ BÜYÜK...
Ana akım medyanın ve hükümetin nefretin yayılmasındaki rolü, özellikle Hindistan'daki hak aktivistleri tarafından ısrarka vurgulanıyor. Hindistan'ın en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh'ten Müslüman öğrenci ve aktivist Sharjeel Usmani, "Bu da zihinsel sıkıntının derinleşmesine yol açıyor" dedi.

Usmani ayrıca, Müslüman toplum arasında zihinsel sıkıntı sorununun o kadar karmaşık olduğunu ve birçok insanın etraflarındaki şeylerden ne kadar şiddetli bir şekilde etkilendiklerinin farkına bile varmadığını da sözlerine ekledi.

Hindu Müslümanları dinleyip sorunlarına kulak verdiğini ifade eden Usmani, "Yanıma gelip artık hiçbir şey hissetmediklerini söyleyen birçok insan oldu. Hiçbir duygu yok. Onlara bir tür zihinsel sağlık sorunları yaşayıp yaşamadıklarını sordum ve neredeyse yarısı evet dedi. Diğer yarısı kafalarının karıştığını itiraf etti. Sorunun boyutu bu." açıklamasını yaptı.

MÜSLÜMANLAR FİZİKSEL VE ZİHİNSEL ŞİDDETE MARUZ KALIYOR
Öte yandan, Hindistan'ın Assam ve Tripura eyaletlerinde ordu güçleri ve Hindu milliyetçisi çeteler tarafından Müslümanlara yönelik zulüm korkunç boyutlara ulaştı. Hindistan'ın kuzeydoğusunda Müslüman nüfuzun yoğun olduğu Assam ve Tripura eyaletlerinde, ırkçı örgüt "Hindutva" çetelerinin ve Hindistan'ın paramiliter güçlerinin, Müslümanlara yönelik zulmü gün geçtikçe artıyor. Müslüman nüfusun silinmeye çalışıldığı bölgede, Hint Ordu güçleri ve Hindu çeteler, Müslümanları zorla evlerinden çıkarıyor, camileri talan ediyor ve dükkanları yağmalıyorlar. 

CAMİLER YAKILIYOR, DÜKKANLAR YIKILIYOR

Tripura'da Müslümanlar, ırkçı çeteler tarafından çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Bölgeden aktarılan bilgilere göre, Müslüman nüfusun yoğunluklu yaşadığı bölgelerdeki camilere, evlere ve kişilere saldıran Hindutva çetelerinin saldırıları gün geçtikçe artıyor. Toplamda 16 caminin tahrip edildiği saldırılarda, en az üç cami Hindu çeteler tarafından ateşe verildi. Ayrıca, Müslüman evlerinin taş yağmuruna tutulduğu ve önde gelen Müslümanların evlerinin hedef alınıp tahrip edildiğine dair gelen bilgiler de var. Bu saldırıların neredeyse tamamı, Hint rejiminin koruduğu, Hindutva çeteleri ve ırkçı örgütler tarafından gerçekleştirildi.

TACİZ, YAĞMA, ŞİDDET VE ZULÜM VAR

Hindistan'ın Tripura Eyaletinden son olarak gelen bilgilere göre, ırkçı Hindu çeteler tarafından başlatılan Müslüman karşıtı şiddetin azalmadan devam ettiği aktarıldı. Bölgede şiddet, Hint sağcı "Vishva Hindu Parishad" örgütünün büyük bir miting düzenlemesiyle daha da arttı. Ayrıca, Hindu çetelerin, Müslümanların evlerine girip kadınları taciz ettiğine dair gelen bilgiler de var. Yerel medyanın aktardığına göre, Müslümanlara ait dükkan ve evlerde büyük hasarlar olduğu öğrenildi.


28.5° / 14.7°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER