• BIST 100

    8750,59%-1,00
  • DOLAR

    34,26% 0,01
  • EURO

    36,98% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3030,93% 0,11
  • Ç. ALTIN

    5025,45% 0,43

HASANPAŞA MAHALLESİNDE “TÜRKÜ GECESİ” DÜZENLENDİ

Bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkü Gecesi’ Hasanpaşa mahallesi, köy meydanında, Hasanpaşa Kültür, Tarih, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığı ev sahipliğinde gerçekleşti.

23.10.2024 11:03:00 0
HASANPAŞA MAHALLESİNDE “TÜRKÜ GECESİ” DÜZENLENDİ
Haberi Sesli Oku

 

Bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkü Gecesi’ Hasanpaşa mahallesi, köy meydanında, Hasanpaşa Kültür, Tarih, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığı ev sahipliğinde gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, İnegöl Anadolu Kültür Sanat Derneği Sanatçıları Hasanpaşalı’lara seslendirdikleri Türkülerle güzel bir akşam yaşattı.

Geceye Köy Halkı yoğun ilgi gösterirken, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Gürcü Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Sevda Bayraktar ve Başkan yardımcıları Özel Türkyılmaz, Tuğba Can, Tamriko Beyhan Çiçek, Küçük Yenice Muhtarı Alaattin Zengin, Süpürtü Köyü Muhtarı Ferruh Koyuncu, Yiğitköy muhtarı Ertan Sakin, Kulaca Köyü Muhtarı Tunay Uğur, Bilal Köyü Muhtarı Ayşe Aker geceye iştirak ettiler.

Türkü Gecesinde İnegöl Anadolu Kültür Derneği Başkanı ve Sanatçısı Nurullah Ovalı sahne aldı.

Hasanpaşa Kültür Tarih, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükriye Kuş “Ben bu akşam şiir ya da şarkı değil de var Dağarcığın ‘da, bu nadide topluluğa gerçekten saygıyla eğilmek istiyorum. İyi ki varsınız, şereflendirdiniz. Gerçekten Dağarcığımdaki sözcükler yetersiz. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Allah'ın yarattığı bütün kullar çok eşsiz ama, ben o eşsiz kullardan biri olduğum için çok mutluyum. Köyümde bu ortamı sağladığınız için teşekkür ediyorum. Ben inanın bir şey yapmadım. Sadece benim Yüreğimi okuduğunuz için, bunları yapıyorsunuz. İyi ki varsınız. Bunların devamlı olması tek dileğim. Sonsuza kadar bu böyle sürsün. Çünkü sevginin olduğu yerde o kadar güzel şeyler oluyor ki. Ve yaşadığımız tüm olumsuzluklar Sevginin azlığı nedeniyle olur. Lütfen şu içimizdeki sevgiyi çoğaltalım. Birbirimizi kucaklayalım. Hepimiz kardeşiz. Sen, ben yok. Biz varız. Biz bu ortamı yarattığımız zaman bu oluyor zaten. Biz burada bunu başardık. Sizler başardınız. Ben sizim aslında. Ben diye bir şey yok. Böyle baktığımız zaman, işte bu nadide sanatçı kardeşlerimiz gelmek istiyorlar. Ve biz de kucaklarımızla onları sarmalıyoruz. İyi ki varsınız kardeşlerim. Ben Nurullah Bey kardeşimi İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nda tanıdım. Gönül insanı. Hepimiz gönül insanıyız aslında. Sadece o Gönüllerimizi açarken biraz böyle tutukluk yapıyor. Sanki o kapıda tutukluk var. O tutukluğu aşacağız. O Yönümüzü törpülediğimiz zaman İnsanlara dokunabiliyorsun. Onun hazzı çok bambaşka oluyor. Hepinizi çok seviyorum. Hepinize bu güzel geceye katılım sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.”

Şükriye Kuş konuşmasının devamında “Türkü Gecemizin düzenlenmesinde emeği geçen Kadınlar kolu Başkanlarımız Meryem Yıldızhan, İlknur Eren, Fatma Özkan ve Köy Muhtarlık Azamız Nefise Yelbey’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Hasanpaşa Köyü Muhtarı Hasan Karadeniz “Hoş geldiniz. Güzel bir gecenin içerisindeyiz. Yardımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gecemize katılan Muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gecenin düzenlenmesi için emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Derneğimizin başkanı Şükriye Hanım'a teşekkür ediyorum. Gecemize katılan Bütün arkadaşlar hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Hepinizi nasıl memnun ederiz diye uğraşıyoruz. Kış boyu daha güzel etkinlikler ile beraber olacağız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum.”


Haber Editörü

Eyüp Yaşar

20.2° / 6.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER

İl bazlı asgari ücret mi geliyor?

İKİNCİ EL OTODA SEYİR DEĞİŞTİ!

Altında yükseliş nereye kadar sürecek?

TUSAŞ önünde patlama! Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

Tapuda satışlar patladı!

Devlet Bahçeli, İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’nun Attığı İpi İstedi

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, MHP Lideri Bahçeli'ye İp Attı!

Benzin ve motorine yeniden zam geliyor

İnegöl Belediyespor Güner Karakaya’yı Ağırlayacak

Ünlü oyuncu Tekin Temel hayatını kaybetti

“Aileyi Ayakta Tutan Dinamikler” Semineri Düzenlenecek

Asgari ücrette beklentiler şekilleniyor! İşte zam pazarlığının başlayacağı rakam

HASANPAŞA MAHALLESİNDE “TÜRKÜ GECESİ” DÜZENLENDİ

İNEGÖLSPOR NECATİ ERKMEN İLE ANLAŞTI