• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Harekâta destek için camilerde Fetih Suresi okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için, yarın sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunacağı ve dua edileceği açıklandı.

9.10.2019 18:40:00 0
Harekâta destek için camilerde Fetih Suresi okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin paylaşımda bulundu.

Harekata katılan şanlı Türk ordusuna başarılar dileyen Erbaş, "Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için yarın tüm camilerimizde sabah namazında Fetih Suresi okunacak, şanlı ordumuza dua edilecektir. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Müftülüklere gönderilen metinlerde ise, “Tarih boyunca yaşadığımız coğrafya, haince plan kuranların iştahını hep kabartmıştır. Aziz milletimizin feraseti, kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimizin cesareti bugüne kadar bu hain emellerin gerçekleşmesine müsaade etmemiştir. Bundan sonra da Allah'ın izniylemüsaade etmeyecektir. Kahraman Mehmetçiklerimiz, coğrafyamızda Hakkın ve adaletin tesisi için mücadele ederlerken daima mazlumun yanında zalimin karşısında yer almıştır. Bu şanlı mücadele; mazluma ve mağdura umut olmayı, devletimizin sınır güvenliğini sağlamayı, yıllardır acı ve gözyaşının hakim olduğu bölgelere ve insanlığa barış pınarı olmayı şiar edinmiştir. Necip milletimiz ise daima kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yanında yer almış, maddî ve manevî desteğini, hayır duasını hiçbir zaman eksik etmemiştir. Yurt içinde ve yurt dışında özellikle Fırat'ın doğusunda terörle mücadele eden askeri birliklerimizin ve güvenlik güçlerimizin mansur ve muzaffer olması niyazıyla harekat boyunca sabah namazlarından önce bütün camilerimizde "Fetih Suresi" okunması ve dua edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.


23.1° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER