• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Fethi’nin 567. yıl dönümü e-Fetih Şöleni ile kutlanacak!

İnegöl AGD Şube Başkanı Yakup Tokgöz, İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Koronavirüs sürecinden dolayı yıl dönümünün e-Fetih Şöleni ile kutlanacağı bildirildi.

Güncel 29.05.2020 14:26:00 0
Fethi’nin 567. yıl dönümü e-Fetih Şöleni ile kutlanacak!

Tokgöz yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi;

AKIN AKIN GİDERDİK
Kıymetli İnegöllüler hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl mayıs ayında yeni bir heyecanla İstanbul’un fethini kutlamak için ülkemizin her köşesinden AGD’li teşkilat mensuplarımızla, gençlerimizle birlikte akın akın fetih programlarına giderdik. Ancak bu yıl koronavirüs salgınından dolayı İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümünü e-Fetih Şöleni ile kutlayacağız. İstanbul’un fethi bizim için bir etkinlik olsun diye değil, gençlerimize Fatih Sultan Mehmed Han’ın nasıl izzet ve şeref sahibi olduğunu Müslümanların inandıklarında Allah’ın izni ve yardımıyla her şeyin üstesinden gelebileceklerini anlatıyoruz.

HEYECANI YAŞAMAYA VİRÜS ENGEL OLAMAZ
Efendimiz s.a.v’in “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” hadisi şerifini,  doksan yaşında Medine’den fetih ordusuna katılan Halid Bin Zeyd Eyüp Sultan r.a. hazretlerini, karadan gemiler yürüten Sultan Fatihi ve onun inançlı ordusunu gençlerimize anlatıyoruz. İstanbul, Peygamberimizin müjdesinden gönüllere düşen bir sevda, Fatih’in emaneti bir şehir. Yıllardır tüm coşkumuzla koşup sarıldığımız, Ayasofya’sına hasretle baktığımız göz bebeğimiz İstanbul. Bu yıl uzak kaldık, bu yıl statlarında buluşamadık ama yürekleri birleştirmeye, heyecanı en derinden yaşamaya virüs engel olamaz. İstanbul’un Fethi’ni tüm coşku ve heyecanımızla bu yıl online olarak kutluyoruz. Çeşitli etkinliklerle heyecana ortak olalım ve fethin manasını birlikte yeniden yaşayalım.

BİRÇOK SÜRPRİZİMİZ VAR
Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl büyük heyecan ile kutlanan İstanbul Fethi'nin 567. yıl dönümü bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda bir dizi etkinlikle kutlanacak. Fetih programı 29 Mayıs Cuma bu akşam saat 21.30'da başlayacak. Şölen, AGD genel merkezimizin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Anadolu Gençlik Derneği genel merkezimiz, bu yıl fetihe özel e-fetih.com isimli bir web sitesi hazırladı. Hatıra bilet oluşturanlar çekilişe katılmak için hak kazanacak. Çekiliş sonucunda kazananlara, hediyeler verilecek. Yine stadyumdaki o fetih heyecanını tekrar yaşatmak için güzel bir hazırlık içerisindeyiz. Dijital ortamda e-Fetih programının hazırlıkları yapıldı.  İslam dünyasından büyüklerimiz konuşacak. Mehteranın o fetih coşkusunu sizlere göstermiş olacağız. Onun dışında birçok sürprizimiz olacak. Bu sene farklılık olarak e-fetih diye başlattığımız e-bilet çalışmamız diye aktaracağımız çok güzel hazırlıklarımız var. Her birinizi 29 mayıs saat 21.30'u gösterdiğinde fethin coşkusuna bekliyoruz."


23.2° / 9.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER