• BIST 100

    9558,2%0,29
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23

FATİH BERBER; "MALİYET VATANDAŞA YANSITILMASIN"

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Fatih Berber, İnegöl’de uygulanmaya başlayan otobüs kartlarının entegrasyonuyla talep edilen parayı eleştirdi. Berber; “Maliyeti belediyeler karşılasın” dedi.

Siyaset 3.08.2021 14:57:00 0
FATİH BERBER;

Toplu ulaşım kullanımında tam entegrasyonun sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursakart kullanımı İnegöl’de de başlatıldı. Kartların değişim sürecinde vatandaşlardan 28 TL talep edilmesi konusuna ise Saadet Partisi’nden tepki geldi. Konu ile alakalı açıklama yapan Mahalli İdareler Başkanı Fatih Berber, “Entegrasyon sürecinde bu maliyetin vatandaşa yansıtılmasını uygun bulmadığımızı belirtiyoruz. Bu miktarın Bursa Büyükşehir Belediyesi veya İnegöl Belediyesi tarafından karşılanmasını teklif ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Berber’in açıklamaları şu şekilde;

DAHA ÖNCEDEN BELİRTMİŞTİK UYGULAMA DOĞRU

“15 Temmuz itibariyle İnegöl’de toplu ulaşımda Bursakart kullanılmaya başlandı. İlk etapta Kentkart ve Bursakart’ın birlikte kullanılacağı sistem anladığımız kadarıyla bir süre sonra tamamen Bursakart’a dönecek. Daha önce özellikle Yeniceköy Mahallesi’nde yaşanan ulaşım kartı karmaşasını dile getirmiştik. Bursa’ya sürekli seyahat eden vatandaşlarımızın da çift kart taşımasıyla ilgili sorunları da belirtmiş, artık tek kart uygulamasına geçilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu sebeple yapılan bu uygulamanın doğru olduğunu ifade etmek isteriz. Emeği geçenlere de teşekkür ederiz ancak bir kolaylık getirirken vatandaşın da esnafın da basit konularla yorulmaması gerektiği kanaatindeyiz.”

MALİYET VATANDAŞA YANSITILMASIN

“Evet, ulaşımda tek karta geçiliyor. Ancak maalesef kart değişimi için vatandaşımızdan 8 TL kart bedeli, 20 TL de vize dediğimiz yıllık kullanım bedeli tahsil ediliyor. Yani bir kart değişiminin maliyeti 28 TL. Entegrasyon sürecinde bu maliyetin vatandaşa yansıtılmasını uygun bulmadığımızı belirtiyoruz. Bu miktarın Bursa Büyükşehir Belediyesi veya İnegöl Belediyesi tarafından karşılanmasını teklif ediyoruz. Vatandaşa bu entegrasyon ile ilgili bir maliyet yansıtılmaması gerekir. En az 40.000 kart değişimi yapılacağını tahmin ettiğimiz İnegöl’de bir milyon liranın üzerinde bir rakam vatandaşın cebinden çıkmış olacaktır. Kaldı ki bir kartın Burulaş’a maliyeti talep edilen miktarın çok çok altındadır. Bu sebeple kesinlikle bu rakamın vatandaştan alınmaması gerekmektedir.”

ESNAFA DA KOLAYLIK SAĞLANSIN

“Bu entegrasyon ile birlikte ikinci mağduriyeti yaşayan bir kesim de kart dolumu yapan esnaftır. Kart değişimi sebebiyle dolum cihazlarının değişimi, depozito ücreti derken edindiğimiz verilere göre yaklaşık 5.000 TL civarında bir ek maliyet esnafa çıkarılmıştır. Esnafın dolum işleminden bir kazancı yok. Bu sebeple aynı kolaylığın esnafa da gösterilmesini, mevcut dolum makinelerinin ücretsiz olarak Bursakart makineleriyle değiştirilmesini teklif ediyoruz. Yapılan bu entegrasyon vesilesiyle İnegöl’de toplu taşımada yaşanan güzergah, araç eksikliği ve kalitesiz/konforsuz araçlarla ilgili sorunların da bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz.”


24.1° / 10.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER