• BIST 100

    9885,15%1,73
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50

ERDOĞAN AÇIKLADI! KORONAVİRÜS AŞISI ZORUNLU OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşı olmayan kişilere kısıtlama gelip gelmeyeceği sorusuna," İlk kabine toplantısında bunları ele alacağız." şeklinde cevap verdi.

Güncel 30.07.2021 16:12:00 0
ERDOĞAN AÇIKLADI! KORONAVİRÜS AŞISI ZORUNLU OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Kısıklı'daki konutundan çıkarak Büyük Çamlıca Camisi'ne gelerek burada kıldı.

Erdoğan namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken orman yangınları, THK uçaklarının yangında kullanılmaması tartışması ve aşı olmayan vatandaşlara kısıtlama gelip gelmeyeceği konularına değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

ORMAN YANGINARINDA SUİKAST VAR MI?

Eş zamanlı çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı? İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var, istihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bunlardan sonra net ne olabilir, bunu o zaman açıklayabiliriz. Boş verip geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda. Manavgat'ta başlayıp Marmaris, Bodrum kapsayacak şekilde süren bir yangın. Bu bir milli bakış gerektiriyorsa, eğer bu ülke olarak, millet olarak birlikte karar vereceğimiz bir konuysa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir.

KORONAVİRÜS AŞISI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Çok değişik sesler değişik zamanlarda çıktı. Biz hep adeta hapis hayatı mı yaşayacağız, ne kadar devam edecek... Bunlar bu şekilde dünyanın çeşitli yerlerinde oldu. Bizde de ilk kabine toplantısında bunları ele alacağız. Yaklaşık 72 milyon doz aşı yaptık. Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken Türkiye olarak biz böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız. Gerek Çin, gerek Biontech aşıları ile beraber en sağlıklı şekilde mücadeleyi nasıl sürdürürüz, buna devam ediyoruz. İlk kabine toplantısında durumu gözden geçireceğiz. Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Rakamlarda durum aleyhe döndü. Bunu tekrar lehe döndürmemiz lazım. Olumlu gelişme olursa biz vatandaşımızı sıkıntıya sokmakla ilgili derdimiz yok. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız.

 

 

 


18.5° / 9.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER