• BIST 100

    18110,73%0,49
  • DOLAR

    46,69% 0,07
  • EURO

    53,48% 0,70
  • GRAM ALTIN

    6173,56% 2,09
  • Ç. ALTIN

    9927,81% 0,85
En Düşük Emekli Maaşı İçin Gözler 3 Temmuz'da: Bakan Işıkhan'dan Kritik Açıklama
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli aylığına ilişkin açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.
Ekonomi
1.07.2026 18:12
1.07.2026 18:13
Eyüp Yaşar
En Düşük Emekli Maaşı İçin Gözler 3 Temmuz
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 



Milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli aylığına ilişkin açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Bakan Işıkhan, yeni maaş tutarının 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerinin ardından netleşeceğini belirtti.



Net Rakam 3 Temmuz'da Belli Olacak



Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığına ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Işıkhan, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon verisinin ardından yeni rakamın netleşeceğini belirterek, düzenlemenin daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onay süreciyle kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Gözler Zam Senaryolarına Çevrildi

Bakan Işıkhan'ın açıklamasının ardından emeklilerin gözü hükümetin üzerinde çalıştığı zam senaryolarına çevrildi.

Edinilen bilgilere göre, halen 20 bin lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yapılacak düzenlemeyle birlikte yaklaşık 23 bin 500 liraya yükseltilmesi üzerinde duruluyor.

Son Kararı Meclis Verecek

En düşük emekli aylığında yapılacak artışın, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerinin ardından netlik kazanması bekleniyor. Düzenleme, gerekli yasal sürecin tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek yürürlüğe girecek.

Milyonlarca emekli ise açıklanacak resmi rakam ve Meclis'ten çıkacak kararı beklemeyi sürdürüyor.

 

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde Gerginlik

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey İnegöl'de: 38 Orman Köyüne 17 Milyon TL Destek

İnegöl'de Çakmak Yüklü Araçta Yangın! Patlama Sesleri Paniğe Neden Oldu

Oylat Kavşağı İçin Kritik Adım! Talep Karayolları'na İletilecek

İnegöl'de Zambak Caddesi yenileniyor

İnegöl Din Görevlileri Derneği'nden Yaz Kur'an Kurslarına Davet

İnegöl Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl-Domaniç Yolunda Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı

İnegöl'de Elektrikli Bisiklet ile Otomobil Çarpıştı: 5 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

İnegöl'de İki Otomobil Arasında Kalan Motosikletli Yaralandı