Reklam
  • BIST 100

    17736,35%-0,99
  • DOLAR

    47,37% 0,07
  • EURO

    53,88% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6166,39% -0,63
  • Ç. ALTIN

    9882,51% 0,00
Dünyaca ünlü çay devi Türkiye pazarından çıkıyor
Dünyaca ünlü çayı markası Lipton, Türkiye pazarından çekilme kararı aldı.
Gündem
3.10.2025 15:57
3.10.2025 15:58
Eyüp Yaşar
Dünyaca ünlü çay devi Türkiye pazarından çıkıyor
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 


Reklam

İngiliz çayde devi Lipton, Türkiye macerasına son noktayı koyuyor. 39 yıldan beri Türkiye'de üretimde bulunan Lipton, Türkiye pazarındakini üretimini durdurduğunu açıkladı. Firma tarafından yapılan resmi açıklamada, Rize'deki iki işleme tesisinin mülkiyetinin Özgür Çay'a devredileceği belirtti.


Reklam

Lipton tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:


Reklam

"Lipton Teas and Infusions ile Öz-Gür Çay A.Ş. arasında, Rize Pazar ve Fındıklı’da bulunan yaş çay işleme tesislerimizin mülkiyetine sahip “Lipton Çay Üretim A.Ş.” hisselerinin Öz-Gür Çay A.Ş.’ye devri için yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varılmıştır. Yasal süreç gereği konu değerlendirme ve onayı için Rekabet Kurulu’na sunulmuştur"

2022 yılında Uniliver'den ayrılan Lipton, küresel dönüşüm stratejisi içerisindeydi. Lipton, "İş modelimizi yenilerken amacımız en iyi çayı seçmek, harmanlamak ve çayseverlerle buluşturmak gibi temel güçlü yanlarımıza odaklanmaktır. Bu amaç doğrultusunda farklı pazarlarda da çay tarlalarımızı, yaş çay alımı ve işleme tesislerimizi devretmiş bulunuyoruz" sözlerini kullandı.

ÇAY ALIMLARI DEVAM EDECEK
"Türkiye’deki faaliyetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi mevcut “Lipton Gıda ve Çay Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” kimliğimizle devam etmektedir. Tedarikçi iş ortaklarımız ile çalışarak kalite, sürdürülebilirlik ve güvenlik standartlarımıza uygun çay alımımız devam edecektir. 2025 yılında Sakarya’da 30 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni inovasyon, çay harmanlama ve paketleme tesisimiz, 39 yıldır gururla ve güçlü bir bağlılıkla faaliyet gösterdiğimiz Türkiye’de operasyonlarımızın kalbi olarak hizmet vermeye devam edecektir"

Reklam
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de Otomobil Baraj Gölüne Uçtu!

İnegöl'de Tırın Kasasına Çarpan Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

İnegöl Hayvan Pazarı 2 Ay Aradan Sonra Bu Hafta Açılıyor

İnegöl'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

İnegöl'de Silahlı Olay! 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

Bursa Fırıncılar Odası'nın Temmuz Ayı Toplantısı İnegöl'de Gerçekleştirildi

İnegöl'de Otomobil ile Scooter Çarpıştı! 2 Çocuk Yaralandı

İnegöl'de Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Şeride Geçti: 1 Yaralı

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve Yönetimi Görevden Alındı

İnegöl'de Bu Hafta Hava Nasıl Olacak?

Reklam
Reklam
Reklam