• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

DOKTORLAR TOPLUCA İSTİFA EDİYOR

CHP Genel Başkanı Sağlık Politikaları Danışmanı Coşkun Bel, devlet hastanelerinde çalışan doktorların gruplar halinde istifa ettiğini söyledi. Bel, "Çoğu Almanya'ya gidiyor" dedi.

Güncel 15.09.2021 16:08:00 0
DOKTORLAR TOPLUCA İSTİFA EDİYOR

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugünkü yazısında sağlık çalışanları için istifa yasağının ardından “istifa furyası” başladığını belirterek CHP liderinin Sağlık Politikaları Danışmanı Coşkun Bel’in görüşlerine yer verdi.

Coşkun Bel, özellikle son haftalarda artan istifalar için “Hepsi doğru” ifadesini kullandı.

Bel, şöyle devam etti:
“Doktorlar devlet hastanelerinden gruplar halinde istifa ediyor ve çoğu Almanya'ya gidiyor. Ben 35 yıl sağlık alanında gazetecilik yaptım, hiçbir dönemde böyle istifa furyası görmedim. 1 Temmuz'da yasakların kalkmasıyla birlikte yurt genelinde yüzlerce tecrübeli hekim istifa ederek özel sağlık kuruluşlarına geçti. İstifa eden doktorların önemli bir bölümü yurt dışına gitti. Bunların yerleri maalesef doldurulamıyor.”

“Ağır çalışma koşullarının düzeltilmemesi, döner sermaye primlerinin düşürülmesi, liyakat ilkesine uygun olmayan atamalar, Covid-19'un meslek hastalığı sayılmaması, istifaların en önemli nedenidir. Şimdi tüm sağlık çalışanlarına ‘Lütfen istifa etmeyin, yurt dışına gitmeyin.' diyorum. CHP olarak sorunlarınızı da çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Yaklaşan seçimlerle birlikte bu iktidarın gitmesi de yaklaştı. CHP, kamu hastanelerini öncelikle tercih edilen kurumlar haline getirecek. Sözümüz söz.”


15.9° / 7.3°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER