-
BIST 100
18040,06%2,67
-
DOLAR
44,82% 0,23
-
EURO
52,75% -0,09
-
GRAM ALTIN
6965,35% 1,07
-
Ç. ALTIN
11213,84% 1,54
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede huzur ve istikrar için çaba gösterdiğini belirterek, yaşanan gelişmelerden “derin üzüntü ve endişe” duyduklarını ifade etti.
“Saldırıları Esefle Karşılıyoruz”
Erdoğan açıklamasında, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun kışkırtmalarıyla komşu İran’a yönelik başlatılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. İran’ın egemenliğinin açıkça ihlal edildiğini vurgulayan Erdoğan, sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıları esefle karşıladıklarını söyledi.
Aynı şekilde, İran’ın Körfez’deki ülkelere yönelik füze ve dron saldırılarını da kabul edilemez bulduklarını ifade eden Erdoğan, çatışmaların genişlemesinin bölgeyi “ateş çemberine” sürükleyebileceği uyarısında bulundu.
Trump ve Pezeşkiyan ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı. Ancak taraflar arasındaki güven bunalımının aşılamaması ve İsrail’in süreci zehirleme çabaları nedeniyle istenen sonucun alınamadığını dile getirdi.
“Hudut Güvenliğimizde Sorun Yok”
Türkiye’nin güvenlik açısından tüm tedbirleri aldığını vurgulayan Erdoğan, hudut güvenliği ve hava sahası açısından herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti. Asker, jandarma, polis ve istihbarat birimlerinin en üst seviyede teyakkuz halinde olduğunu söyledi.
Öncelik Ateşkes ve Diplomasi
Erdoğan, savaşın büyümemesi ve daha fazla kan dökülmemesi için tüm aktörlerin harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin önceliğinin ateşkesin sağlanması ve tarafların müzakere masasına dönmesi olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin ilk günden bu yana diplomatik çözüm için çaba gösterdiğini belirten Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı ve MİT başta olmak üzere ilgili kurumların yoğun temas halinde olduğunu kaydetti.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
-
İnegöl’de Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağış Uyarısı Geldi!
-
İnegöl Belediyesi’nden Personeline “Sağlıklı Dijital Yaşam Ve Ekran Kullanımı Yönetimi” Eğitimi
-
Zabıtadan Güzellik Salonlarına Denetim
-
İnegöl’de Sahte İçki Operasyonu! 436 Litre Ele Geçirildi
-
İMOS Başkanı Turgut: Afrika pazarı hareketleniyor, yeni alıcılar İnegöl’de







