Tarih: 28.09.2024 15:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni reform paketlerini devreye alacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 yılına göre yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'na katıldı. Erdoğan bu toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Türkiye üretim kabiliyeti ve güçlü altyapısı ile covid sonrası başlayan dönüşüm sürecine hızlı adapte oldu. Küresel ticarette güvenilir bir partneriz. 2002’de 36 milyar dolar ihracat 256 milyar dolara ulaştı.

Ülkemiz bugün uluslararası doğrudan yatırımların yöneldiği öncü destinasyonlardan biri haline geldi.Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız. Bundan sonra da ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız.

Yeni reform paketlerini devreye alacağız.

Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik.

2002'de 36 milyar dolar ihracatla dünya ticaretinden binde 5 pay alırken bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda bu süreçte bizlere katkı sundu. 2003'ten önceki 30 yılda sadece 15 milyar dolar yatırım alan Türkiye son 20 yılda 268 milyar dolarlık yatırım çekti. 2002 yılında ülkemizde yalnızca 5600 uluslararası sermayeli şirket faaliyet gösteriyordu. 83 binden fazla bugün çok uluslu şirkete ev sahipliği yapıyoruz. Burada karşılıklı bir kazan kazan durumu söz konusu. 15 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen ihracatın yaklaşık yüzde 31'ini uluslararası sermayeli şirketler yaptı. Türkiye'nin imalat sanayi yatırımlarındaki liderliği de dikkat çekicidir. Yeni dönemde de uluslararası yatırımların tercih ettiği lider ekonomilerden biri olmaya devam edecektir.

Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl var

"Biz iktidar olarak tüm planlarımızı 2028'e yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır. Sizin de gelecek planlarınızı buna göre yapmanızda fayda olduğuna inanıyorum"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —