15632,19%1,20
43,26% -0,02
50,33% 0,27
6487,80% 1,78
10416,37% 0,00
Erdoğan, “Belediyeleri rüşvet ve irtikap yuvasına çevirenlerin, vatandaşı mafya misali haraca bağlayanların aksine biz bu ülkenin kaynaklarını yine bu ülkenin vatandaşları için kullanıyoruz” sözleriyle dikkat çekti.
“Kaynakları Millete Hizmet İçin Kullanıyoruz”
Açılış töreninde önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak kamu kaynaklarının doğru ve şeffaf şekilde kullanıldığını vurguladı. Erdoğan, yatırımların rant odaklı değil, milletin refahını artırmaya yönelik olduğunu ifade ederek, ulaşım ve altyapı projelerinin Türkiye’nin kalkınmasında kritik rol oynadığını söyledi.
Belediyelere Rüşvet ve İrtikap Eleştirisi
Konuşmasında bazı belediyelere de göndermede bulunan Erdoğan, rüşvet ve irtikap iddialarına sert tepki gösterdi. “Vatandaşı haraca bağlayan bir anlayışla değil, hizmet üreten bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz” diyen Erdoğan, kamu vicdanını yaralayan uygulamalara karşı net duruş sergilediklerini belirtti.
Esenboğa’ya Dev Yatırım
Esenboğa Havalimanı’nda hizmete açılan 3. pist ve yeni hava trafik kontrol kulesi ile Ankara’nın havacılık kapasitesinin önemli ölçüde artacağını ifade eden Erdoğan, projenin hem iç hatlar hem de dış hatlar açısından Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağını söyledi.
“Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla İlerliyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını “Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımıza ve reformlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.