-
BIST 100
17663,35%-0,08
-
DOLAR
45,06% 0,05
-
EURO
52,85% 0,09
-
GRAM ALTIN
6605,77% -0,75
-
Ç. ALTIN
10509,50% -1,00
Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında önemli müjdeler verdi. Erdoğan, 500 bin sosyal konut için kura sürecinin tamamlandığını açıklarken, kiralık sosyal konut uygulamasının da bu yaz başlayacağını duyurdu.
500 Bin Sosyal Konut İçin Kura Süreci Tamamlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ekim’de kamuoyuna duyurulan “100 Yılın Konut Projesi”ne yoğun ilgi gösterildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“500 bin konut için yaklaşık 8 milyon vatandaşımız başvuru yaptı. Vatandaşlarımızın bu itimadına layık olabilmek için hemen kolları sıvadık. 29 Aralık itibarıyla kura süreçlerimizi başlattık. 4 ay gibi rekor bir sürede 81 ilimizde noter huzurunda tamamen şeffaf bir şekilde 500 bin hak sahibimizi belirledik.”
Erdoğan, projede ilk aşamanın tamamlandığını ifade ederek, konutların yapım sürecine hızla başlanacağını söyledi.
2027 Mart’ta Teslimatlar Başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konutların teslim tarihine ilişkin de bilgi verdi:
“İnşallah 2027 Mart ayından itibaren evlerimizin anahtarlarını peyderpey teslim edeceğiz. 7 bin 300 lira ile 11 bin lira arasında bir taksitle insanlarımızı yuva sahibi yapmanın bahtiyarlığını yaşayacağız.”
İstanbul’da İlk Kez Kiralık Sosyal Konut Uygulaması
Erdoğan, projeyle birlikte ilk kez İstanbul’da kiralık sosyal konut modelinin hayata geçirileceğini açıkladı.
“İstanbul’umuza 100 bin sosyal konutun yanı sıra 15 bin kiralık konut inşa ediyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız çok uygun koşullarda TOKİ’den ev kiralayacak. Bu yaz kiralık konutların da anahtarlarını teslim etmeye başlıyoruz.”
“Kurada İsmi Çıkmayanlar Üzülmesin”
Kurada ismi çıkmayan vatandaşlara da seslenen Erdoğan, yeni projelerin geleceğinin sinyalini verdi:
“Kurada ismi çıkan vatandaşlarımızın gözleri aydın olsun. Yeni yuvalarında güle güle otursunlar. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız da üzülmesinler. Biz sadece TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 760 bin konut üretmiş bir iktidarız. Projelerimize yenileri eklenecek.”
-
A+Buyut
-
A-Kucult







