9701,55%0,01
38,77% -0,03
43,45% 0,06
3964,84% -2,18
6458,59% -1,17
İddiaya göre, sabah saatlerinde koyunlarını otlatmak için arazide bulunan çoban, toprağa gömülü halde duran bir battaniyeyi fark etti. Şüphe üzerine battaniyeyi inceleyen çoban, içinde bir ceset olduğunu görünce paniğe kapılarak olay yerinden uzaklaştı. Hemen yakında bulunan kum ocağına giden çoban, gördüklerini çalışanlara anlattı.
Çobanın tarif ettiği bölgeye giden işçiler, battaniyeye sarılı cesedi kendi gözleriyle görünce durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, cesedi bulunduğu yerden çıkararak incelemelerde bulundu.
Yapılan ilk incelemelerde, cesedin yaklaşık 1 ay önce tabanca ile vurularak öldürülen bir şahsa ait olduğu belirlendi. Kimliği henüz tespit edilemeyen şahsın cesedi, otopsi yapılmak ve kimlik tespiti amacıyla Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cinayeti kimin ya da kimlerin işlediği henüz bilinmezken, jandarma ekipleri olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı.