• BIST 100

    9659,31%1,82
  • DOLAR

    39,19% -0,13
  • EURO

    44,81% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4196,32% -0,04
  • Ç. ALTIN

    6767,71% -0,97

Çınarcık suyu Eylül ayında Bursa’da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Kayapa ve Geçit şantiye sahalarını ziyaret etti.

Bursa 4.06.2025 19:37:00 0
Çınarcık suyu Eylül ayında Bursa’da
Haberi Sesli Oku


BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çınarcık Barajı isale hattı çalışmalarını hızlandırdıklarını ve projenin bitiş tarihini 9 ay öne çektiklerini açıklayarak, “Eylül ayı başında Bursalılara Çınarcık Barajı’ndan gelen suyu vermiş olacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Kayapa ve Geçit şantiye sahalarını ziyaret etti. İlk olarak, Çınarcık Barajı’ndan kente içme suyunu taşıyacak olan Kayapa’daki isale hattı çalışmalarını inceleyen Başkan Mustafa Bozbey’e, BUSKİ Genel Müdürü Mehmet Ercihan Subaşıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ yöneticileri de eşlik etti. Daha sonra Geçit Mahallesi’nde Hamitler çöplüğünden gelen sızıntı sularını arıtma tesisine yönlendirecek altyapı hattını gezen Başkan Bozbey, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Projenin bitiş sürecini 9 ay öne çektik”
Çınarcık Barajı suyunun kente ulaşımını sağlayacak olan isale hattı ve arıtma tesisi çalışmalarını yerinde takip ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, projede yoğun mesai sarf eden tüm çalışanlara ve yöneticilere teşekkür etti. Bursalıların su sıkıntısı yaşamamasını arzuladıklarını belirten Başkan Bozbey, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin bitiş sürecini 9 ay öne çektik. Ekiplerimiz çalışmanın tamamlanması için gece gündüz çalışıyor. İsale hattının yanında arıtma tesisini de yakın süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tüm ara bağlantıları hızlı bir şekilde sağlayarak Eylül ayı başında Bursalılara Çınarcık Barajı’ndan gelen suyu vermiş olacağız. Barajlarımızdaki su ile birlikte Bursalılar su sorunu yaşamayacak. Bursa’nın su sorunu yaşaması için önemli tedbirler alıyoruz ve kararları uyguluyoruz. Bursa, önümüzdeki süreçte su sorunu yaşamayan kentlerin başında gelecek” dedi.

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

Anahtar Kelimeler: Çınarcık Eylül ayında Bursa’
31.5° / 14.9°