• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin’den Büyükataman’a Sert Tepki

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın İnegöl’de yaptığı açıklamalar, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’in sert tepkisine neden oldu.

Siyaset 15.11.2025 12:39:00 0
CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin’den Büyükataman’a Sert Tepki
Haberi Sesli Oku

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın İnegöl’de yaptığı açıklamalar, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’in sert tepkisine neden oldu. Şahin, Büyükataman’ın sözlerinin “gerçeği perdeleme çabası” olduğunu söyleyerek CHP’nin devletin kuruluşundan bugüne üstlendiği rolü hatırlattı.

“Bu ülkenin bekası için en ağır bedelleri ödeyen CHP kadrolarıdır”

Zemci Şahin, açıklamasında CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“MHP Genel Sekreteri Sayın Büyükataman’ın İnegöl’de partimizi hedef alan sözleri, gerçeği perdeleme çabasından başka bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘milli güvenlik’ dersi vermeye kalkmak kimsenin haddi değildir. Bu ülkenin kurucusu biziz, ilk terörle mücadeleyi veren biziz; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için en ağır bedelleri ödeyen yine CHP kadrolarıdır.”

“İktidarın ortağı olarak yaşanan tüm sorunların sorumlususunuz”

MHP’nin bugün iktidarın ortağı olduğunu hatırlatan Şahin, ekonomik krizden sosyal sorunlara kadar birçok başlıkta MHP’yi ve iktidarı sorumlu tuttu:

“Ekonominin çökmesinden, tarımın bitmesinden, emeklinin açlığa mahkûm edilmesinden, hukukun çökmesinden, gençlerin umutsuzluğundan doğrudan sorumludur. Milletin yaşadığı her sorun masanın iki ortağının eseridir. Tüm bu tablonun sorumluluğunu muhalefete yıkmaya çalışmak acizliktir.”

“Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur”

CHP’nin siyasette bağımsız bir çizgisi olduğunu belirten Şahin, MHP’nin eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:

“Günlerini belediye kadroları, makam kavgaları ve koltuk hesaplarıyla geçirenlerin CHP’ye ‘ipotekli siyaset’ suçlaması yöneltmesi tam bir ironidir. Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur. Ne saraya bağlıyız ne de herhangi bir kapıdan icazet alırız. Bizim tek bağlılığımız milletimizedir.”

“Ülkenin güvenliği iktidarın sorumluluğundadır”

Terörle mücadele konusunda CHP’ye yönelik eleştirileri reddeden Şahin, güvenlik politikalarının sorumluluğunun iktidara ait olduğunu belirtti:

“Sınırlarımız kevgire dönmüşken, milyonlarca kaçak ülkeye girerken, şehirlerde güvenlik zafiyeti artarken kimse CHP’ye parmak sallayamaz. Ülkenin güvenliği yıllardır sizin ortağı olduğunuz iktidarın yönetimindedir. Ortada bir başarısızlık varsa sorumlusu sizsiniz.”

“Bu çelişkileri vatandaş görüyor”

Geçmiş açıklamalarla bugünkü söylemler arasındaki tutarsızlıkları vurgulayan Şahin, MHP’nin politikalarını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Daha düne kadar ‘terörist’ diye afiş yaptıklarınızı bugün bir anda ‘kahraman’ ilan etmenizin sebebini bu millete nasıl anlatacaksınız? Bir yıl önce bizleri terörle yan yana göstermek için iftira atanların, bugün siyasi partilerin dışında doğrudan İmralı’yı muhatap almayı nasıl açıklayacaksınız? Bu iki yüzlülüğü vatandaşlarımız çok net görüyor.”

“Sandık geldiğinde millet gereken cevabı verecek”

Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Halkın hafızası güçlüdür. Dün söylediklerinizi de bugün yaptıklarınızı da not ediyor. Sandık geldiğinde bu ikiyüzlü siyasetin cevabını millet verecektir. Biz CHP olarak polemik için değil, hesap vermesi gerekenlerin kaçtığı gerçekleri hatırlatmak için konuşuyoruz. İnegöl’de de Türkiye’nin her yerinde de milletimizin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim siyasetimiz kişisel ikbal değil, memleket meselesidir.”

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

13.9° / 8.5°