Tarih: 12.07.2024 16:24

Çay değil zehir içiyorsunuz

Facebook Twitter Linked-in

 

Türk toplumunun olmazsa olmaz içeceklerinden bir tanesi olan çay, çoğu zaman yanlış demleniyor. Yanlış demleme dolayısıyla alınan her yudumda adeta zehre dönüşen çayı doğru demlemek sağlık açısından son derece önemlidir.

Yanlış demleme dolayısıyla zehre dönüşen çayın aynı zamanda lezzetinde de büyük ölçüde değişimler meydana gelebiliyor. Çay tadından yoksun acı ve nahoş bir tat durumunun oluşmasının en büyük nedeni yanlış demleme olurken, doğru demleme ile çayın faydalarından da yararlanabilmeniz mümkün.

Demlediğiniz çayın sağlıklı ve lezzetli olabilmesi için dikkat etmeniz gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Bu hususların başında şu etmenler gelmektedir;

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Birçoğumuz çayı demledikten sonra soğumaması için ocakta bekletmeye devam ediyoruz. İşte bu yapılan en büyük hatalardan biri. Çay tamamen demini aldıktan sonra ocaktan indirmek gerekiyor. Aksi taktirde gastrit ve ülser olacak şeklide midede birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Çayı demlerken ve demledikten sonra yüksek ısıda bırakmamanız gerekiyor. Yüksek ısıda demlenen çay da insan sağlığı için faydalı değildir. Öyle ki yüksek ısıda devamlı kaynayan çay kanseri resmen davet ediyor.

Ayrıca çay demlerken muhakkak kaynamamış soğuk su ile demlemelisiniz. Kaynar suyla demlenen çayda bakteri oluşur ve bu da çayın acımasına neden olur.

Çay demlerken herkesin yaptığı bir başka hata ise çay suyu sıcakken üst demliğe çay koymaktır. Bu yöntem çaya rutubet aldırır ve çay daha demlikteyken bayatlamaya başlar. Bu da böbrekleri yorar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —