• BIST 100

    17990,42%1,37
  • DOLAR

    47,14% 0,10
  • EURO

    53,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6050,25% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9689,77% 0,00
Büyükşehir Osmangazi’de atıksu altyapısını güçlendiriyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde altyapıyı güçlendirme hedefiyle Osmangazi İlçesinde yeni atıksu kollektör hattı çalışmalarına başladı.
Bursa
17.07.2026 03:00
16.07.2026 20:06
Eyüp Yaşar
Büyükşehir Osmangazi’de atıksu altyapısını güçlendiriyor
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?


Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Dereçavuş Mahallesi’nden Ovaakça Mahallesi’ne kadar uzanacak yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda atıksu kollektör hattının inşasına başlandı.

Proje kapsamında 1, 1,2 ve 1,4 metre çaplarında kanalizasyon hatları imal edilerek bölgenin altyapı kapasitesi artırılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Ovaakça’dan Hançerli Arıtma Tesisi’ne kadar olan bölgedeki atıksular, pompa kullanılmadan tamamen cazibeli sistemle arıtma tesisine ulaştırılacak. Böylece enerji verimliliği sağlanırken, altyapı sisteminin daha etkin ve sürdürülebilir şekilde işletilmesi mümkün olacak. Mayıs 2028 tarihine kadar tamamlanması planlanan proje sayesinde bölgenin atıksu altyapısı daha güçlü ve modern bir yapıya kavuşacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı ve çevreci bir kent hedefi doğrultusunda altyapı yatırımlarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.





  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de Motosiklet Hafif Ticari Araca Arkadan Çarptı: 1 Yaralı

Başkan Taban: "Metrobüs Projesinde Çok Ciddi Mesafe Aldık"

İnegöl Kavrulacak! Hafta Sonundan İtibaren Sıcaklıklar Zirve Yapıyor

İnegöl'de Otluk Alan Yangını Paniğe Neden Oldu

İnegöl Belediyesi’nin Ödüllü Afet Oyunları Erişime Açıldı

İnegöl Belediyespor Dağcıları 15 Temmuz İçin Erciyes’e Tırmandı

İnegöl 15 Temmuz’un 10’uncu Yılında Milli İrade İçin Tek Yürek Oldu

İnşaat Sektörü İnegöl'de Toplandı! Gündemde Kentsel Dönüşüm ve Finansman Vardı

UEDAŞ Duyurdu: İnegöl'de Çok Sayıda Mahallede Elektrik Kesilecek

İnegöl'de Freni Boşalan Traktörün Altında Kalan Sürücü Ağır Yaralandı