• BIST 100

    17473,87%1,26
  • DOLAR

    46,25% 0,15
  • EURO

    53,53% -0,16
  • GRAM ALTIN

    6276,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    10092,26% 2,97
Bursa'da sanat ve düşüncenin ışığında sevgi konuşuldu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Fabrikası etkinlikleri kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırlanan söyleşi programları, sanat ve felsefe tutkunlarını bir araya getirdi.
Kültür-Sanat
16.02.2026 05:00
16.02.2026 00:21
Eyüp Yaşar
Bursa
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Fabrikası etkinlikleri kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırlanan söyleşi programları, sanat ve felsefe tutkunlarını bir araya getirdi.



Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde düzenlenen ‘Sanat Tarihinde Aşk’ söyleşisinde Doç. Dr. Seda Yavuz, resim ve heykel gibi görsel sanat örnekleri üzerinden aşk temalarının sanat tarihindeki izini sürdü. Katılımcılar sanatın farklı dönemlerinde aşkın nasıl dile getirildiğini örnekler üzerinden analiz etme fırsatı buldu.



Tayyare Kültür Merkezi’nde ise ‘İnsan ve Felsefe’ başlığı altında, konuşmacı Ceren İplikçi ile ‘Aşk Kanıt İster mi?’ sorusuna cevap arandı. Sevgi, arzu ve gösteri arasında şekillenen aşk kavramını Sokrates, Platon ve Hannah Arent üzerinden felsefi bir perspektifle ele alan İplikçi, katılımcılar ile aşkın anlamı, temelleri ve insan yaşamındaki yeri hakkında konuştu.

Söyleşiler ile aşk temasının etrafında buluşulurken kent yaşamını zenginleştiren kültür ve sanat etkinlikleri Bursa’da 14 Şubat’ı daha anlamlı hale getirdi.

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İnegöl'de Dev Ekran Kurulacak mı? Belediye Kararı Açıkladı

İnegöl'ün üstyapısı yenileniyor

İnegöl'de Korkutan Kaza! 6 Kişi Hastanelik Oldu

Cerrah-Kalburt Yolunda Asfalt Mesaisi Başladı

İnegöl'de Çay Bahçesinde "Hesap" Kavgası: 2 Yaralı

Valilik Uyardı: Sağanak Geliyor

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Değişti

İnegöl'de Geri Dönüşüm Tesisi Sahibi İş Yerinde Ölü Bulundu

İnegöl'de Çocuklardan Başkan Taban’a Duygusal Çağrı

İnegöl'de Gece Yarısı İş Yerine Kurşun Yağdırdılar