-
BIST 100
17880,96%-0,53
-
DOLAR
45,05% 0,04
-
EURO
52,73% -0,16
-
GRAM ALTIN
6661,61% -1,74
-
Ç. ALTIN
10661,26% -1,40
Bahar havasının etkisini hissettirdiği günlerin ardından Bursa’da sıcaklıklar yeniden düşüşe geçiyor. Meteoroloji değerlendirmelerine göre, Mayıs ayına Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla girilecek.
Sıcaklıklar 10 Derecenin Altına Düşecek
Cuma günü itibarıyla etkisini gösterecek olan soğuk hava, hafta sonu boyunca da devam edecek. Bursa genelinde hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düşmesi beklenirken, sağanak yağışların da etkili olacağı tahmin ediliyor.
Uludağ’a Kar Yağışı Bekleniyor
Soğuk hava dalgasıyla birlikte yüksek kesimlerde kar sürprizi yaşanacak. Özellikle Uludağ’da kar yağışı bekleniyor.
Hava durumu platformu Hava Forum, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yurdumuz 1 Mayıs Cuma'dan itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine girecek. Kartepe ve Uludağ'da lapa lapa kar yağacak.”
Bahar Yerini Soğuk Havaya Bırakıyor
Uzmanlar, ani sıcaklık düşüşüne karşı vatandaşları uyarırken, özellikle hafta sonu planı yapanların hava koşullarını dikkate alması gerektiğini belirtiyor.
Yağışlı ve Serin Hava Etkili Olacak
Bursa’da hafta sonu boyunca aralıklarla yağmur geçişleri beklenirken, serin hava dalgasının birkaç gün etkisini sürdüreceği ifade ediliyor.
Baharın ortasında gelen bu sürpriz soğuk hava, özellikle yüksek kesimlerde kış görüntülerini yeniden gündeme getirecek.
-
A+Buyut
-
A-Kucult







