• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Borsa İstanbul’dan İnegöl Egitimine Destek

Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’yı ziyaret etti. Pandemi sürecinde parti ve teşkilat programları kapsamında çalışmalarını sürdüren Gürel’in Borsa İstanbul ziyareti verimli geçti.

Eğitim 30.05.2020 21:43:00 0
Borsa İstanbul’dan İnegöl Egitimine Destek

Hatırlanacağı üzere 2005 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan İMKB Hatip Lisesi Alanyurt bölgesinde inşa edilmişti. 2014-2015 yılına kadar Meslek Lisesi olarak eğitim faaliyetini devam ettiren okul daha sonra Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi’nin yapılmasıyla birlikte Meslek liselerinin buraya taşınması süreciyle birlikte kademeli olarak İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. 

Halihazırda eğitim faaliyeti gerçekleştiren Alanyurt bölgesindeki İMKB Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesinin alt tarafında  atıl durumda bulunan ve kullanılmayan iki atölyenin 24 derslikli Anadolu Lisesi’ne dönüştürülebilmesi gündeme gelmiş, yapılan çalışmalar neticesinde dönüşüm ve iyileştirme aşaması ile birlikte bu yerleşkenin BİST Anadolu Lisesi olarak eğitime kazandırılabileceği sonucuna varılmıştı. Konuyla alakalı Millî Eğitim Bakanlığı ile görüşme gerçekleştiren Vekil Gürel, önümüzdeki yılın bütçesine dahil edilmesi ve ihale çıkılarak bu iki atölyenin dönüştürülmesi ile alakalı yetkililerden destek sözü aldı. 

Vekil Gürel, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’yı ziyaretinde kurumun eğitim ve öğretim faaliyetlerine verdiği destek ve sosyal sorumluluk bilinciyle sundukları katkılardan dolayı “İyi Niyet-İşbirliği ve Teşekkür” mektubunu takdim etti. 

Vekil Gürel, Türkiye’nin başarılı ve ülke menfaatlerini gözeten bürokratlar sayesinde büyük işler başaracağını ve projelerle tüm alanlarda istenilen sonuçları alabileceklerini vurgulayarak, Hakan Atilla’nın gerek önceki dönemlerde ortaya koyduğu çalışmaklar ve dirayetli duruşu gerek yeni görevindeki başarısı nedeniyle kendisini tebrik ve takdir ettiklerini söyledi. 

Verimli geçen görüşmede destek ve katkı talebine olumlu yanıt veren ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade eden Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla ise ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. 

Vekil Gürel ayrıca Bursa ve özelde İnegöl bölgesi için eğitim, kültür, turizm ve sosyal yaşam ile alakalı tüm projelerin bizzat takipçisi olacağını ve bununla alakalı başta bakanlıklar olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların kapısını çalacaklarını ve yeni dönemde girişimlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.


22.1° / 10.8°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER