• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% 0,07
  • EURO

    34,84% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2437,92% 0,11
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Bilim insanlarından korkutan açıklama

Birleşik Krallık’ın önde gelen bilim kuruluşlarından ve hükümete de bilimsel danışmanlık veren SAGE’nin yayınladığı bir araştırma ikinci korona virüsü salgınının ikinci dalgasının daha tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi.

Güncel 25.10.2020 20:30:00 0
Bilim insanlarından korkutan açıklama

Sözcü'de yer alan habere göre, Dünya çapında 42 milyondan fazla insana bulaşan korona virüsü ile ilgili korkutucu bir araştırma Birleşik Krallık’tan geldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında yeni bir gelişme yaşandı. Birleşik Krallık'ın bilim danışma kurulu olarak görev yapan ve SAGE olarak bilinen kuruluşun yayınladığı dergide yer alan araştırmada bilim insanları korona virüsü salgınının mutasyon geçirdiğini ve daha ölümcül olduğuna dair iddialar öne sürdü.
 

VİRÜS MUTASYONA UĞRADI
Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından hazırlanan araştırmada korona virüsünün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha çabuk bir şekilde öldürdüğü belirtildi.

HASTALAR 7 GÜNDE ÖLÜYOR
Covid-19 Klinik Bilgi Ağı tarafından paylaşılan verilere göre Birleşik Krallık’ta korona virüsü hastaları ilk dalgaya göre daha hızlı ölüyor. 1 Ağustos’tan önce hastalığa yakalananların öksürük ve yüksek ateş gibi belirtilerden ortalama 13 gün sonra öldüğü görülürken, 1 Ağustos’tan sonraki hastalarda bu oranın yarı yarıya düştüğü belirtildi. O dönemden beri erkekler ortalama 7.5 günde yaşamını yitirirken kadınlar da 6 günde ölüyor. 

DAHA BULAŞICI HALE GELDİ
Değişime uğrayan korona virüsünün daha bulaşıcı olduğunu belirten uzmanlar, İngiliz hükümetinin verilerini SAGE ile birlikte inceledikten sonra bu mutasyonun Covid-19’un yayılmasını hızlandırmış olabileceğini belirtti. Makalede, “Birleşik Krallık’ta uzmanlar şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı” ifadesi kullanıldı.


18.5° / 9.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER