BES'DE YENİ DÖNEM!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

Gündem 20.09.2023 15:01:00 0
BES
Haberi Sesli Oku

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme koşulları belli oldu. Buna göre katılımcılar sözleşmelerini sonlandırmadan, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlarda birikiminin yüzde 50'si kadarını kullanabilecek. Kısmi ödeme tutarı başvuru sonrasında gerçekleşecek. Devlet katkısının oranı ise ise talep durumuna göre değişecek.

DOĞAL AFETTE SÜRE ŞARTI YOK
TRT Haber'in haberine göre, doğal afet ve eğitim durumunda kısmen ödenen tutarın yüzde 25'i oranında devlet katkısı verilecek. Eğitim halinde yapılan kısmen ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olacak. Doğal afet durumunda ise kısmen ödeme için süre şartı aranmayacak.

Öğrenciler, 4 yıl boyunca kendi hesabından kısmen ödeme alarak eğitim masraflarında kullanabilecekler. Kısmi ödemeden aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak faydalanılacak.

5 YIL YÜRÜRLÜKTE OLMA ŞARTI
Kısmi ödemeden sözleşmeleri en az 5 yıl yürürlükte olan ve katkı payını ödemiş katılımcılar faydalanabilirken, her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılabilecek.

Öte yandan kısmen ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini 3 yıl boyunca sonlandıramayacak.

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

Anahtar Kelimeler: ' DÖNEM!
  • BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,36
  • EURO

    43,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4157,52% 1,32
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Cuma

25.2 °

Cumartesi

23.3 °

Pazar

16.9 °