• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Bakanlık duyurdu! Sınıf annesi uygulaması yasaklandı

Uzun yıllardır devam eden ve zaman zaman tartışmalara neden olan sınıf annesi uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Eğitim 6.12.2023 11:27:00 0
Bakanlık duyurdu! Sınıf annesi uygulaması yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin velilerle iletişimini sağlamak amacıyla gönüllü olarak görev yapan ancak son zamanlarda tartışmalara neden olan "sınıf annesi" uygulamasını yasakladı.

ŞİKAYETLER DİKKATE ALINDI

MEB'in 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, sınıf annelerinin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekildi.

Yazıda, sınıf annelerinin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedildi.

Bakanlık, valiliklere, okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmemesini, bu konuda okulların uyarılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

SINIF ANNESİ NEDİR? 

Sınıf annesi uygulaması, öğretmenlerin velilerle iletişimini sağlamak amacıyla gönüllü olarak görev yapan ve genellikle sınıftaki annelerden oluşan bir gruptu. Sınıf anneleri, sınıfın ihtiyaçlarını karşılamak, veli toplantılarını organize etmek, okul etkinliklerine destek olmak gibi görevler üstleniyordu.

Ancak son zamanlarda sınıf annelerinin bazı veliler tarafından eleştirilmeye başlandığı görüldü. Eleştirilerin başlıca nedenleri, sınıf annelerinin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat toplaması, ders araç-gereci temini için para talep etmesi ve zaman zaman derslere müdahil olmasıydı.

 


23.2° / 9.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER