• BIST 100

    18343,64%-1,79
  • DOLAR

    45,40% 0,10
  • EURO

    53,30% -0,29
  • GRAM ALTIN

    6830,47% -1,09
  • Ç. ALTIN

    10887,45% -0,91
Bakanlık denetimlerini sürdürüyor: Bakanlık o ürünlerin satışını yasakladı
Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye düşüren markaları tespit etmeye devam ediyor. Bakanlık son olarak, 2 oda kokusu ve 1 okul kıyafetini yasakladı.
Sağlık
12.08.2025 15:02
12.08.2025 15:03
Eyüp Yaşar
Bakanlık denetimlerini sürdürüyor: Bakanlık o ürünlerin satışını yasakladı
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

 

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye düşüren ürünlere karşı denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Yapılan denetimler sonucu uygunsuzluk tespit edilen ürünlerin satışı yasaklanırken, söz konusu ürünler de markalarına kadar açıklanıyor.

3 ÜRÜN DAHA LİSTEDE
Bakanlık son duyurusunda 3 ürünün daha satışını yasakladı ve piyasadan toplatılmasına karar verdi. Yasaklanan ürünler arasında 2 oda kokusu ve 1 okul kıyafeti bulunuyor.

OKUL KIYAFETİ YASAKLANDI 
Edirne Şükrüpaşa İlkokulu'na ait okul kıyafeti, çocuk giyiminde güvenlik riski nedeniyle yasaklandı. Bakanlık polardaki büzme ipi güvensiz buldu.

 

 

2 MARKAYA AİT ODA KOKULARI RAFLARDAN TOPLATILIYOR 
"Öncü" ve "Bargello" marka oda kokuları da yasaklanan ürünler arasında yer aldı. Bakanlık 2 ürünün de güvensizlik nedenini şöyle açıkladı: "Ambalajın tam olarak açılmasından önce hissedilebilmesi için, dokunsal tehlike işareti, cam şişeleri koruyan dokunsal mukavva gibi ikincil ambalajlar üzerine değil ambalaj üzerine yerleştirilmelidir." 

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult