• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Askerlikte yeni dönem! İstedikleri yerde yapabilecekler

Milli Savunma Bakanı Güler, 3 çocuklu ailelerin bir çocuğunun, 4 çocuklu ailelerin ise iki çocuğunun istediği yerde askerlik yapması gibi bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Gündem 20.12.2025 14:35:00 0
Askerlikte yeni dönem! İstedikleri yerde yapabilecekler
Haberi Sesli Oku

 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edildiğini hatırlatan Güler, askerlik için yeni uygulamayı duyurdu. Bakan Güler, 3 çocuklu ailelerin bir çocuğunun, 4 çocuklu ailelerin ise iki çocuğunun istediği yerde askerlik yapması gibi bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Bakan Güler, bu kapsamda askerlik sistemine yönelik dikkat çekici bir düzenleme üzerinde çalışıldığını duyurdu. Güler, 3 çocuğu bulunan ailelerde bir çocuğun, 4 çocuğu bulunan ailelerde ise iki çocuğun askerlik görevini kendi istedikleri yerde yapabilmesine imkan tanıyacak bir uygulamanın gündemde olduğunu ifade etti. Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, askerlikte aile yapısını gözeten yeni bir dönemin başlayabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Bakan Güler resmen duyurdu! Askerlik için yeni uygulama: 'İstedikleri yerde yapabilecekler'
 

Bakan Güler'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Malumunuz olduğu üzere bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Aile Yılı olarak ilan edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın sorumluluğunda devam eden bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı olarak biz de neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bu konuda hazırladığımız bir takım görüş ve önerileri önümüzdeki dönemde paylaşacağız.

Örneğin, 3 çocuğu olan bir ailenin bir çocuğunun, 4 çocuğu olan bir ailenin 2 çocuğunun istediği yerde askerliğini yapabilmesi gibi düşüncelerimiz var. Biz Aile konusuna büyük önem veriyoruz, hatta en son İstanbul'da düzenlenen IDEF Fuarında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte stand açtık."

Haber Editörü

Eyüp Yaşar

12.4° / 4.3°