-
BIST 100
17595,91%0,48
-
DOLAR
44,75% 0,06
-
EURO
52,83% 0,08
-
GRAM ALTIN
6908,15% -0,76
-
Ç. ALTIN
11086,28% 0,68
Son iki yıldır asgari ücrete yüksek enflasyon sebebiyle yılda iki defa yapılan zamlar, iddiaya göre 2024 yılı itibarıyla eskiden olduğu gibi yılda bir kez belirlenecek. Ekonomi yönetimi, bu değişiklikle ara dönemdeki asgari ücret artışının enflasyonist etkisini kırmayı hedefliyor.

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre bu kapsamda asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamlar teke düşürülecek.

ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN
Duyan, haberde konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
Bu durumun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim.

Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor. Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
-
Başkanvekili Biba: İnegöl mobilyası dünya çapında bir başarı hikayesi
-
İnegöl’de üzerine ağaç devrilen işçi yaralandı
-
İnegöl’de 3 yaşındaki çocuk üzerine kaynar su dökülmesi sonucu yaralandı
-
Eğitim Sen'den Okullardaki Şiddete Sert Tepki: "Okullar Güvenli Alanlar Olmaktan Çıkıyor!"
-
İnegöl Yardım Derneği kurban fiyatlarını açıkladı







