• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

ALTIN İÇİN BOMBA TAHMİN!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Ekonomi 18.08.2022 21:10:00 0
ALTIN İÇİN BOMBA TAHMİN!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını tgrthaber.com.tr'ye değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş ve Ekonomist Adil Salepçioğlu, bunun piyasalar için sürpriz olduğunu belirtti.

100 baz puanlık faiz indirimi beklemediğini belirten İslam Memiş, sonraki süreçlerde yukarı yönlü ataklar olabileceğini ancak tekrar baskılamak için gayret gösterileceğini kaydetti. Memiş, yıl sonuna kadar önlenemeyen bir kur atağı olabileceği uyarısında bulunarak piyasaların sakinleşmesini beklemek gerektiğini söyledi

İndirim hamlesini şimdi yaptılar
Merkez Bankası'nın daha önce 100 baz puanlık faiz indirimi alanı olduğunu ve bunun için fırsat beklediklerini ifade ettiğini hatırlatan Memiş, “Nasıl olsa turizmden kaynaklı bir döviz var. Bu hamleyi yapacaktık, şimdi yapalım demiş olabilirler. Döviz kurunu baskılamak için kullanırız şeklinde bir formül üretmiş olabilirler” dedi.

“Eylül, Ekim, Kasım’da agresif kur atakları görülebilir” 

Kurun döviz satılarak baskılanacağını belirten Memiş, 18 lira üzerinde ataklar görülse bile bunun kalıcı olmayacağını kaydetti. Kurda baskılanma sürecinin kısa vadede devam edeceğinin altını çizen Memiş, “Eylül, Ekim, Kasım’da agresif kur atakları görülebilir” ifadelerini kullandı. Memiş, piyasalarda kimsenin böyle bir karar beklemediğinin altını çizerek “Enflasyon Eylülde düşük gelecek. Bakın faizi de indirdik enflasyon da düştü modeli konuşulabilir önümüzdeki ay” dedi.


21.8° / 9.5°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER