• BIST 100

    17925,02%-0,64
  • DOLAR

    44,87% 0,04
  • EURO

    52,91% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6925,06% -0,58
  • Ç. ALTIN

    11099,36% -0,12
Altın alacaklar, 23 Nisan'a dikkat!
Finans analisti İslam Memiş, haftaya ilişkin değerlendirmelerinde küresel gelişmelerin piyasalar üzerindeki etkisine dikkat çekerek yatırımcılara temkinli olun çağrısı yaptı.
Ekonomi
20.04.2026 17:24
20.04.2026 17:25
Eyüp Yaşar
Altın alacaklar, 23 Nisan

 

Finans analisti İslam Memiş, haftaya ilişkin değerlendirmelerinde küresel gelişmelerin piyasalar üzerindeki etkisine dikkat çekerek yatırımcılara temkinli olun çağrısı yaptı. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin fiyatlamalarda belirleyici olduğunu vurgulayan Memiş, kısa vadede sert dalgalanmaların sürebileceğini ifade etti.

ORTADOĞU GERİLİMİ PİYASALARI ETKİLİYOR

Memiş’e göre Hürmüz Boğazı etrafında yaşanan gelişmeler, petrol fiyatlarında ani hareketlere neden oluyor. Boğazın açılmasıyla petrol fiyatlarında sert düşüşler görülürken, yeniden kapanma ihtimali fiyatları tekrar yukarı taşıdı. Brent petrolün 94 dolar seviyelerinde dalgalandığını belirten analist, bu oynaklığın diğer varlıkları da baskıladığını söyledi.

“Piyasaların zaman zaman manipüle edildiğini düşünüyorum” diyen Memiş, yatırımcıların bu süreçte aceleci kararlar almaması gerektiğini vurguladı.

BORSA VE DÖVİZDE KRİTİK SEVİYELER

Borsa İstanbul’da da hareketli bir haftanın yaşanabileceğini belirten Memiş, BIST 100 endeksinde 14.300 puanın destek, 14.600 puanın ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

Döviz tarafında ise yukarı yönlü beklentisini koruyan Memiş, dolar/TL kurunda geri çekilme beklemediğini söyledi. Euro/dolar paritesinde ise düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerinde yükseliş beklentisini yineleyen Memiş, ons altında dalgalı seyrin devam edebileceğini ancak ana trendin yukarı yönlü olduğunu ifade etti.

Gram altının haftaya 6.930 lira seviyesinde başladığını belirten Memiş, 6.900 liranın önemli destek, 7.040 liranın ise direnç seviyesi olduğunu söyledi. Orta vadede 7.000–7.500 lira bandının takip edileceğini aktaran analist, yaz aylarında ise 8.000 lira ve üzeri seviyelerin gündeme gelebileceğini dile getirdi.

“Altın satmak için erken” diyen Memiş, geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

GÜMÜŞ VE KRİPTODA DALGALANMA

Gümüşte de benzer bir görünüm olduğunu belirten Memiş, ons gümüşte 77 doların destek, 86 doların direnç olduğunu ifade etti. Gram gümüşte ise yukarı yönlü potansiyelin sürdüğünü söyledi.

Kripto para piyasasında ise düşüşlerin dikkat çektiğini belirten Memiş, Bitcoin ve Ethereum’da kısa vadeli baskının devam edebileceğini ancak genel görünümün tamamen bozulmadığını dile getirdi.

YATIRIMCIYA “SABIRLI OLUN” MESAJI

Genel tabloyu değerlendiren Memiş, piyasalarda sert haber akışlarının etkisiyle dalgalanmaların sürebileceğini ancak düşüşlerin kalıcı olmayabileceğini ifade etti.

Özellikle altın, euro, gümüş ve borsa tarafında yeniden yükselişlerin görülebileceğini belirten analist, yatırımcılara “kısa vadeli işlemlerden uzak durun, pozisyonunuzu koruyun” uyarısında bulundu.

Ayrıca 23 Nisan nedeniyle borsaların kapalı olacağını hatırlatan Memiş, işlem yapanların bu detayı göz önünde bulundurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult