• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

DİKKAT! SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Kadınların işini kolaylaştıran mikrodalga fırınlarda pişirilen bazı gıdalar, insan sağlığını tehlikeye atıyor.

Sağlık 8.08.2020 11:51:00 0
  DİKKAT! SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Bütün yumurta ve patates, kese kağıdı, üzüm, plastik saklama kapları,metalik tabak ve bardaklar mikrodalga fırına konulmaması gerekenler listesinde yer alıyor.

Ancak uzmanlar hayati bir uyarı yaptı. Sizde listeye gözatın ve bu hataları yapmamaya özen gösterin.Milliyet'de yer alan habere göre şu uyarılar yapıldı.

BÜTÜN YUMURTA
Mikrodalgada yumurta pişirebilirsiniz ancak yumurtayı asla kabuklarıyla mikrodalgaya koymamalısınız. Yumurta çok hızlı ısınacağı ve içindeki buhar yeterince hızlı dışarı çıkamayacağı için yumurta patlayabilir. 

BÜTÜN PATATES
Patatesi mikrodalgaya koymadan önce kabuklarını soymazsanız patlayabilir. Yumurta da olduğu gibi buharın dışarı çıkması gerekiyor. Kabuklarını soymakla uğraşmak istemiyrosanız üzerine bıçakla birkaç çizik atabilirsiniz.


PLASTİK SAKLAMA KAPLARI
Bazı saklama kapları mikrodalgaya uygun olarak üretilir. Ancak sıradan bir plastik kabı mikrodalgayı koyduğunuzda plastikteki kimyasallar yemeğe sızar.

KESE KAĞIDI
Yapılan araştırmalara göre fırında veya mikrodalgada kese kağıdıyla yiyecek ısıttığınızda, kağıdın içindeki mürekkep veya geri dönüştürülen maddelerden çıkan toksinler yiyeceğinize geçer. Ayrıca yangın riski var.

METALİK TABAK VE BARDAKLAR
Mikrodalgaya metal koymamamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Böyle bir hata patlamayla veya yangınla sonuçlanabilir.Bu durum küçük de olsa üzerinde metal detaylar olan tabaklar ve bardaklar için de geçerli. Mikrodalga fırınlar görüldüğü üzere her şeyin konulabildiği fırınlar değil.


23.2° / 9.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER