• BIST 100

    9946,53%0,31
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2435,17% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3936,91% -1,02

4 günlük ateşkesin detayları belli oldu!

İsrail ile Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen esir takası anlaşmasının detaylar belli oldu.

Dünya 21.11.2023 17:42:00 0
4 günlük ateşkesin detayları belli oldu!

Anlaşmaya göre ilk aşamada, kısa süreli ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'de tutulan 50 İsrailli esire karşılık İsrail'in cezaevlerindeki 150 Filistinli esiri serbest bırakmasının beklendiği iddia edildi. Katar'ın öncülük ettiği ateşkes anlaşmasının bugün ilan edilmesi bekleniyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken en çok merak edilen konu esirlerin durumu ve ateşkesin sağlanıp sağlanmayacağı. Hamas, ABD, Katar ve İsrail medyası tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa ateşkes yakın zamanda sağlanacak ancak henüz resmiyet kazanmış değil. ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesi, merak edilen konu hakkkında dikkat çeken bir habere imza attı.

HER İSRAİLLİYE KARŞI 3 FİLİSTİNLİ

Söz konusu haberde İsrail ile Hamas arasında beklenen esir takası ve ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak İsrail'in, Hamas tarafından serbest bırakılan her İsrailli esir karşılığında İsrail'deki üç Filistinli tutukluyu serbest bırakacağını belirtti. İki aşamalı anlaşmanın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Anlaşmanın ilk aşamasında Hamas'ın Gazze'de tutulan 50 İsrailli kadın ve çocuğu serbest bırakmasına karşılık, İsrail'in çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakmasının beklendiği belirtildi.

4 GÜNLÜK ATEŞKES

Haberde esir takasının, Gazze'de 4 günlük ateşkes ilan edilerek gerçekleşeceği ifade edildi. Anlaşma kapsamında İsrail, Mısır'dan insani yardım taşıyan günde yaklaşık 300 tırın Gazze'ye girmesini kabul edecek. İkinci aşamada ise Hamas'ın, ateşkesin birkaç gün daha uzatılması karşılığında kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 50 İsrailli esiri daha serbest bırakabileceği ifade edildi.

BUGÜN İLAN EDİLEBİLİR

Katar'ın öncülük ettiği ateşkes anlaşmasının bugün ilan edilmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Hamas, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını Katar'ın duyuracağını açıklamıştı.

 


19.2° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER