• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

42. MODEF EXPO Uluslararası Mobilya Fuarı, kapılarını açtı

42. MODEF EXPO Uluslararası Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. 7-12 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan fuar, mobilyada yeni trendleri dünyaya tanıtacak.

7.10.2019 17:07:00 0
42. MODEF EXPO Uluslararası Mobilya Fuarı, kapılarını açtı

Mobilyanın başkenti olan İnegöl’ün en önemli tanıtım araçlarından bir tanesi olan 42. MODEF EXPO Uluslararası Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Fuar açılışına Bursa Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnan, İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, siyasi partilerin temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Fuarın açılış konuşmasını yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl yine mobilyanın başkenti olma sorumluluğunu yerine getirerek 42. Kez İnegöl Mobilya fuarını düzenliyor. Amacımız dünya ve Türkiye mobilya sektörünü 1 hafta boyunca İnegöl’de ağırlamaktadır. Bunda emeği geçen tüm esnaf, tüccar ve sanayicilere teşekkür ediyorum. Her sene olduğu gibi fuarımıza şehir olarak bütün şekilde hazırlandık. İnegöl bir sanayi şehri ve birçok rakamda illerin önünde yer alıyor. Tasarım merkezimizi daha rantabl hale dönüştürmek istiyoruz, AR-GE merkezimizi, test merkezimizi oluşturmak adına faaliyet gösteriyoruz. BEBKA ve Bursa Teknik Üniversitesi ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız İnegöl Mobilyası’nın bir test merkezi kazanması, İnegöl Mobilyası garantisinin hayat bulmasıdır. Bu garanti belgesini İnegöl Mobilyası özelinde verebilmektir. Fuarın olgunlaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖRNEK ŞEHİR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İbrahim Burkay, “MODEF Fuarına ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Protokolün bu kadar yoğun olduğu bir açılış yapmak herkese nasip olmaz. Bu İnegöl’ün başarısıdır. Bu başarının altında İnegöl mobilya sektörü temsilcilerinin büyük emeği var. Ardından Alinur Aktaş ve Yavuz Uğurdağ kardeşimizin bu fuar başladığından bu yana sürekli sektörün yanında oldular. 2018 sonunda 1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir İnegöl ile karşı karşıyayız. Birçok ile nasip olmayan dış ticaret fazlası görüyoruz. İnegöl ekonomiye pozitif katkı veren önemli bir üretim merkezidir. İnegöl’e bir AR-GE ve mükemmeliyet merkezi kazandırmalıyız. Türkiye’de üretilen her 2 mobilyadan 1’i İnegöl’de üretiliyor. Bunu artırmak için hem yurtiçi hem de yurtdışı çalışmalarında elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu fuara yatırım yapan, emek harcayan herkese teşekkür ediyor, işlerinde hayırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Mobilyanın kalbi sadece bu hafta değil, her gün İnegöl’de atıyor. Sadece bu hafta nabzımız biraz daha hızlanacak. Tüm alım heyetlerimizi ve misafirlerimizi şehrimize bekliyoruz. Şehrimizde karma bir sanayi var ama mobilya bizim lokomotifimizdir. Geçmişten bugüne emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Kümelenmeyle bugünlere geldik ve meyvelerini topluyoruz. İnegöl’ün ortaya koyduğu değerleri biliyoruz, bundan sonra da bu güzellikler artarak devam edecektir. Şehrimiz üretiyor, değişiyor ve gelişiyor. Bu da birlik ve beraberlik sayesinde ortaya çıkıyor. Tüm mobilyacılarımız, kamu idarecilerimiz, yöneticilerimizle el ele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonrası için de hem İnegöl’ün hem de ülkemizin hedeflerine uygun şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnegöl Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİ BİZE İVME KAZANDIRACAKTIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şehrimizde böyle bir organizasyona tanıklık etmek son derece onur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni pazarlar bulmak lazım, AR-GE, inovasyon lazım, durmadan çalışmak lazım. Bu fuar bu günlere geldiyse rahmetli olmuş Başkanlarımız ve mobilyacılarımızdan tutun sektöre hizmet vermiş Oda başkanlarımız, sektör temsilcilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü İnegöl’de olacak. İnegöl çok dinamik ve üreten bir ilçe, ülke ekonomisine ciddi katkılar veriyor. Sayın Milletvekilimizin de ricalarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah Çarşamba günü burada olacak, İnegöl’ümüzü gezecek. İnegöl yıllarca hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de partimize ciddi destek verdi. Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri işlerimize de bir ivme katacaktır. İnşallah İnegöl ve Bursa olarak bundan istifade edeceğiz. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

500 MİLYON DOLAR İHRACAT

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, “Biz sadece bir fuar açılışı yapmıyoruz, bir başarı hikayesini hatırlayıp, gözden geçirip Türkiye’nin hedeflerine doğru koşarken nasıl iş birliği yapabileceğimizi de bu vesileyle bu tür platformlarda tartışıp konuşuyoruz. Milletimize daha büyük bir Türkiye’yi, daha müreffeh bir Türkiye’yi nasıl hediye edebilirizin platformunu oluşturuyoruz. Oluşturuyoruz da ne oluyor? Nasıl bir resim çiziyoruz? Bu milleti hak ettiği platformlarda hak ettiği yere daha güçlü şekilde oturtmak için çalışıyoruz. Sesimiz güçlü çıkıyor ama daha etkili sonuçlar almak için çalışacağız. 2000’li yılların başında İnegöl 25 milyon dolar ihracat yapan bir ilçeydi. Şimdi 500 milyon dolara yakın… Bu başarı bu dönemde olmuş. Bunu başkaları demese bile biz kendimizle yarışarak ‘Yetmez’ diyoruz. Bursa da ihracatını 2,7 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarmış. 25 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahiptir. İnegöl’ün de 1,5 milyar dolara yakındır. Hedefimize ulaşmak için çok yolumuz var ama geçmişe baktığımızda çok yol almışız. Bunda her birinizin ayrı ayrı emeği var. Sizlere teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geleni çoğaltarak yapacağız. Bu rakamlar BM’ye üye 100 ülkeden daha fazla dış ticaret hacmi demektir. İnegöl neredeyse birçok ülkeyle yarışacak bir ekonomik büyüklüğe sahiptir. Söylenecek çok söz var ama yapılacak da çok iş var. Elde etmek istediğimiz başarıyı ancak Bursa gibi, İnegöl gibi ticaretin ve ekonominin ne olduğunu çok iyi bilen il ve ilçelerimizle yerine getirebiliriz. İslam ülkeleri arasında petrolü olmamasına rağmen yıldız gibi parlayan bir ülkeyiz. Biz siyasi taraf olarak, arkadaşlarımız kamu tarafı olarak ve sizler de üretim tarafı olarak Türkiye’yi varması gereken yere ulaştıracağız. Üzerimize düşen sorumluluğu sadece size karşı değil, tüm milletimize karşı önemli bir vazife olarak görüyoruz. Yeter ki istişaremizi, işbirliğimizi aksatmadan yolumuza devam edelim. Cumhurbaşkanımızın dünya platformlarında, BM’de bir hakkın dile getirilmesi konusunda yüksek sesle, dünyanın unutmaması gereken cümlelerle hakkımızı ve hukukumuzu nasıl dile getirdiğini görüyoruz. Onun altını dolduracak, üretimle besleyecek, rakamlarla daha fazlasını söyleyecek sonuçları birlikte almalıyız. Bunun yolu da işbirliğinden geçiyor. Birbirimizle diyalog içerisinde çalışmalıyız. Biz bunun için hazırız. Bundan sonra da daha fazlasını yapmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İNEGÖL MOBİLYASINA İNANCIMIZ TAMDIR

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Bursa, Osmanlı medeniyetinin kuruluşuna beşiklik etmiş, Marmara bölgesinin kültür başkentidir. En önemli sanayi kentlerinden bir tanesidir. İlimizdeki ihracatın en önemli destekçisi mobilyanın kalbi pozisyonundaki İnegöl’dür. İnegöl’ün stratejik konumunun avantajı çok büyüktür. Bu avantajı çok iyi yöneten ve kullanan ilçemiz 1 milyar dolar olan ihracatı ve 400 milyon dolar olan ithalatı ile her yıl dış ticaret fazlası veren model bir ekonomi oluşturmuştur. İstihdama olan katkısı, büyük orandaki ihracatının büyük sebeplerinden biri de Mobilya Fuarlarıdır. Yılda 2 kez ses getiren fuarları İnegöl’ün söz sahibi olmasının ispatıdır. MODEF Fuarları ilçemize her yıl büyük bir kazanç sunmaktadır. Yerli ve yabancı binlerce sektör temsilcisini buluşturarak hatırı sayılır işbirliklerine vesile olmaktadır. Alanın da satanın da memnun ayrıldığı fuarımızın sektörün tüm temsilcilerine hayırlar getirsin. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamıza, Büyükşehir Belediyemize, İnegöl Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarımızın hayırlı kazançlar getirmesini niyaz ediyorum. Kendine has modern tasarımları ve kalitesiyle boy gösteren İnegöl Mobilyasına inancımız tamdır” dedi.


22.1° / 10.8°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER