İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Arslan, Fevziye, Elmaçayır, Süle, Paşaören, Turgutalpköy ve Doğanyurdu mahallelerini kapsayan doğal mineralli su ve kaynak suyu çıkarma projesi hakkında kamuoyuna yönelik yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Dernek adına yapılan açıklamada, söz konusu proje sürecinin yakından takip edildiği belirtilirken, doğal kaynakların korunması ve sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen görüşler doğrultusunda bölgenin doğal yapısı, su kaynakları, tarım alanları ve orman varlığının korunmasının temel öncelik olduğu ifade edildi.
İnegöl Muhtarlar Derneği, bu ölçekteki projelerin şeffaflık, katılımcılık ve bilimsel değerlendirme ilkeleri doğrultusunda yürütülmesinin vazgeçilmez olduğunu belirtti.
Basın açıklamasında, dernek olarak yatırımlara karşı olunmadığının altı çizilerek şu görüşlere yer verildi:
"Bizler kalkınmaya ve yatırıma karşı değiliz. Ancak yapılacak her yatırımın; çevreyi, tarımı, su kaynaklarını ve bölge vatandaşlarının yaşamını olumsuz etkilemeyecek şekilde planlanması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşlarımızın endişelerinin dikkate alınmasını, tüm teknik raporların açık şekilde kamuoyuyla paylaşılmasını ve ilgili kurumların süreci hassasiyetle yürütmesini bekliyoruz."
İnegöl Muhtarlar Derneği'nin herhangi bir siyasi düşüncenin değil, mahallelerin ve vatandaşların ortak menfaatinin yanında olduğu vurgulanan açıklamada, hukuki ve idari süreçlerin yakından takip edilmeye devam edileceği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"İnegöl Muhtarlar Derneği olarak hiçbir siyasi düşüncenin değil, yalnızca mahallelerimizin ve hemşehrilerimizin ortak menfaatinin yanındayız. Süreci hukuki ve idari yönleriyle yakından takip etmeye devam edecek, vatandaşlarımızın sesi olmayı sürdüreceğiz."
Basın açıklaması, çevrenin korunduğu, vatandaşların haklarının gözetildiği ve ortak akılla alınan kararların hâkim olduğu bir sürecin temenni edildiği ifadeleriyle sona erdi.