Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan bir kereste fabrikasında çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlere Kestel ve İnegöl'den sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.
Yangın, Bursa'nın Erdoğan Mahallesi Silo mevkiinde bulunan bir kereste fabrikasında meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle fabrikada yangın çıktı. Yükselen dumanları ve alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Yangının büyüme riskine karşı Kestel ve İnegöl'den itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Ekiplerin koordineli ve yoğun müdahalesi sonucu alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının çevredeki alanlara sıçramaması olası bir faciayı önledi.
Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmezken, fabrikada maddi hasar oluştuğu öğrenildi.
Ekipler, yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede uzun süre soğutma çalışması yaptı.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
Olayla ilgili tahkikat sürerken, fabrikanın hasar durumunun yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.
Korku dolu anların yaşandığı yangın, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.