1981 yılında İnegöl'de dünyaya gelen yazar Hatice Uslu, edebiyat yolculuğuna yeni bir eser daha ekledi. Daha önce "Puslu Bir Hayat" ve "RÜ.YA" adlı kitaplarıyla dikkat çeken Uslu, şimdi de üçüncü kitabı "Al Şu Yalnızlığımı" ile okurlarının karşısına çıktı. İlk baskısı tamamlanan eser, raflardaki yerini aldı.
Yeni kitabı hakkında duygularını paylaşan Hatice Uslu, yazma motivasyonunu şu sözlerle dile getirdi:
"Gördüğüm adaletsizlikler, mutsuzluklar, kırılan hayaller aklımdan çıkmadı. Geceleri başımı yastığa koyduğumda vicdanımın ve kalbimin kıpırtısından uykumdan uyanıp zihnimi susturamadım. Çareyi sessiz kalmayıp onların sesi olmakta buldum. Şimdi size Kader'in öyküsünü anlatacağım."

Romanın arka kapağında ise eserin özünü yansıtan şu ifadeler yer alıyor:
"Rüzgâr, kapatılmamış bir defterin sayfalarını çevirdi. Kader, o sayfalara sığmayan bir kadındı. Erkekler hayatına yağmur gibi indi; önce ferahlattılar, sonra sel olup götürdüler. Ardında kırık vaatler, soğumuş dokunuşlar ve zamanın bile onaramadığı boşluklar kaldı..."
Uslu'nun kaleminden çıkan Al Şu Yalnızlığımı, bir kadının görünmeyen savaşlarını, sessiz zaferlerini ve kendi hayatını inşa edişini anlatıyor. Her satırıyla toplumsal yaralara dokunan eser, okurlarına hem duygusal hem de düşündürücü bir yolculuk vadediyor.

Yeni kitabıyla birlikte Hatice Uslu, İnegöl'den çıkıp geniş kitlelere ulaşan güçlü bir kadın yazar olarak edebiyat yolculuğunu sürdürüyor. Al Şu Yalnızlığımı, Uslu'nun okurlarıyla kurduğu samimi bağı daha da derinleştirmeye aday görünüyor.