İnegöl'ün Kemalpaşa Mahallesi Hocaköy yolu üzerinde bulunan bir zincir marketten satın alınan salamura zeytinin içinden ölü böcek çıkması, tüketici tepkisine neden oldu. Ürünü satın alan vatandaş, yaşadığı şok edici durumu görüntüleyerek yetkililere tepki gösterdi.
Olay, Kemalpaşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren ulusal bir zincir markette yaşandı. Marketten aldığı salamura zeytini açtığında içinde ölü böcek olduğunu fark eden vatandaş, hem sağlık açısından oluşabilecek risklere dikkat çekti hem de market yönetiminin daha sıkı denetlenmesi çağrısında bulundu.

Tüketici, ürünün fotoğraf ve video kayıtlarını alarak durumu yetkililerle paylaştığını belirtti. Vatandaş, "Bu ürünler nasıl raflara çıkıyor? Denetimler artırılmalı." diyerek tepkisini dile getirdi.
Yaşanan olay sonrası vatandaşlar, özellikle paketli gıda ürünlerinde üretim ve paketleme süreçlerinin daha sıkı kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Gıda güvenliği uzmanları ise salamura ve konserve ürünlerde kapak, koku ve görünüm gibi detayların tüketici tarafından mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.