Vatandaşlar, kamu düzeninin sağlanması için MOBESE kameraları kurulmasını ve denetimlerin artırılmasını talep ediyor.
İddialara göre, Süleymaniye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi yolunun sağlı sollu bölümleri, akşam saatlerinden gece yarısına kadar bazı kişilerin vakit geçirdiği alanlar haline geliyor.
Bölgede faaliyet gösteren fabrikalarda çalışan işçiler ve çevre sakinleri, yol kenarlarında alkol tüketildiğini, çekirdek kabukları ile çeşitli atıkların çevreye bırakıldığını öne sürerek durumdan rahatsız olduklarını ifade etti.
Vatandaşlar, bölgede oluşan atıkların hem çevre kirliliğine hem de kötü görüntülere neden olduğunu belirtti. Özellikle sanayi bölgesinde çalışanların ve güzergâhı kullanan sürücülerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getiren vatandaşlar, daha etkin önlemler alınmasını istedi.
Bölge sakinleri, yol boyunca MOBESE kameralarının kurulmasını, polis ve zabıta ekiplerinin denetimlerini artırmasını ve çevreyi kirleten kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanmasını talep etti.
Vatandaşlar, alınacak önlemlerle hem çevrenin korunacağını hem de kamu düzeninin daha sağlıklı şekilde sağlanacağını ifade etti.