Menü İnegöl Yerel Haber | İnegöl'den Haberiniz Olsun!
Tarih: 16.07.2026 08:23
İnegöl Kültür Festivali'nde Ses Krizi: Kafkas Derneği Çadırını Kapatma Kararı Aldı

İnegöl Kültür Festivali'nde Ses Krizi: Kafkas Derneği Çadırını Kapatma Kararı Aldı

Facebook Twitter Linked-in

 

İnegöl Kafkas Derneği Festivalden Çekildi

Ses Kurallarına Uyulmadığı Gerekçesiyle Karar Aldılar

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, 39. İnegöl Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park'ta kurdukları festival alanından çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Dernek yönetimi, festival öncesinde alınan ortak kararlara bazı derneklerin uymadığını belirterek, yaşanan ses karmaşası nedeniyle çadırlarını kapatma kararı aldıklarını açıkladı.

"Ses Karmaşası Yaşanmaktadır"

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"39. İnegöl Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivali'ni düzenleyen çok kıymetli İnegöl Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Belediyenin festival toplantısında alınan ortak karar gereği, her derneğin en fazla 2 adet ses kolonu kullanması kararlaştırılmıştı. Maalesef bazı derneklerimizin bu kurala riayet etmemesi sebebiyle alanda aşırı rahatsız edici ses karmaşası yaşanmaktadır.

Herhangi bir tartışma ve olumsuz durum yaşamamak adına tüm İnegöl halkından ve İnegöl Belediyemizden özür dileyerek çadırımızı kapatma kararı alıyoruz."

 

 

Tartışma Yaşanmaması İçin Çekildiler

Dernek yönetimi, alınan kararın tamamen olası tartışmaların ve olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla alındığını belirtirken, açıklamada İnegöl Belediyesi'ne ve vatandaşlara teşekkür edilerek kamuoyundan özür dilendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —