İnegöl'de yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiren önemli bir su kesintisi duyurusu yapıldı. BUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu hatlarında yürütülecek çalışmalar kapsamında 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında bazı mahallelerde planlı su kesintisi uygulanacağını açıkladı.
BUSKİ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kesintilerin içme suyu hatlarında oluşabilecek arızalara müdahale ve altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirileceği belirtildi. Yetkililer, çalışmalar süresince vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlem almaları gerektiğini vurguladı.
BUSKİ'nin paylaştığı bilgilere göre, planlı su kesintisinden etkilenmesi beklenen mahalleler şu şekilde:
Turgutalp Mahallesi
Sinanbey Mahallesi
Orhaniye Mahallesi
Kemalpaşa Mahallesi
Bu mahallelere bağlı sokak ve çevre bölgeler
Açıklamada, 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, çalışmaların seyrine bağlı olarak zaman zaman su kesintileri yaşanabileceği ifade edildi. Kesintilerin gün boyu sürekli olmayacağı, aralıklı şekilde uygulanacağı bildirildi.
BUSKİ yetkilileri, su kesintilerinden olumsuz etkilenmemek adına vatandaşların önceden gerekli tedbirleri almalarını, ev ve iş yerlerinde yeterli miktarda su bulundurmalarını tavsiye etti. Ayrıca, çalışmalara bağlı olarak kesinti sürelerinde değişiklik yaşanabileceği de hatırlatıldı.
Su kesintileriyle ilgili güncel ve detaylı bilgilere,
www.buski.gov.tr internet adresinden
ALO 185 BUSKİ Çağrı Merkezi üzerinden
ulaşılabileceği bildirildi.