Menü İnegöl Yerel Haber | İnegöl'den Haberiniz Olsun!
Tarih: 15.05.2026 17:30
Bakan Şimşek’ten Vergi Açıklaması: “Yeni Vergi Çalışmamız Yok”

Bakan Şimşek’ten Vergi Açıklaması: “Yeni Vergi Çalışmamız Yok”

Facebook Twitter Linked-in

 

Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine ilişkin yaptığı açıklamada hükümetin gündeminde yeni bir vergi düzenlemesi bulunmadığını söyledi. Şimşek, bütçe hedeflerinin halen ulaşılabilir seviyede olduğunu belirterek yıl ortasında yönetilen fiyatlarda sürpriz artış yapılmayacağını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen ekonomi programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, yılın ilk dört aylık bütçe performansının güçlü seyrettiğini kaydetti.

"Bütçe Gelirleri Enflasyonun Üzerinde Arttı"

Mehmet Şimşek, ilk dört ayda bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54,3 arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Yıl sonu gelir hedefimizin yaklaşık yüzde 31,9'u gerçekleşti. Vergi gelirlerinde de yüzde 55,6 artış yaşandı."

Vergi gelirlerindeki yükselişte özellikle kurumlar vergisi ve gelir vergisindeki artışların etkili olduğunu belirten Şimşek, akaryakıttan alınan ÖTV gelirlerinde ise düşüş yaşandığını söyledi.

"Yeni Vergi Gündemde Yok"

Kamuoyunda tartışılan yeni vergi düzenlemelerine ilişkin de konuşan Şimşek, "Gündemimizde şu anda herhangi bir yeni vergi çalışmamız yok" dedi.

Yönetilen Fiyatlarda "Sürpriz Yok" Mesajı

Son dönemde açıklanan yüksek enflasyon rakamlarının ardından yönetilen ve yönlendirilen fiyatlarla ilgili değerlendirmede bulunan Şimşek, yıl ortasında hedeflerin üzerinde bir fiyat artışı planlanmadığını söyledi.

Şimşek, "Enflasyon hedefleriyle uyumlu hareket etmeye devam edeceğiz. Daha düşük artış olabilir ancak daha yüksek bir artış olmayacak" ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —