Menü İnegöl Yerel Haber | İnegöl'den Haberiniz Olsun!
Tarih: 15.06.2026 18:07
Bakan Çiftçi: "Yılbaşına Kadar Sokakta Sahipsiz Köpek Kalmayacak"

Bakan Çiftçi: "Yılbaşına Kadar Sokakta Sahipsiz Köpek Kalmayacak"

Facebook Twitter Linked-in

 

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sahipsiz köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çiftçi, yıl sonuna kadar sahipsiz köpek sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşturulacağını belirterek, "Yılbaşına kadar sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak" dedi.

Toplama Çalışmalarında Yüzde 82 Seviyesi

Türkiye genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Çiftçi, sahipsiz köpeklerin yüzde 82'sinin barınaklara yerleştirildiğini açıkladı. Çiftçi, 51 il özel idaresi ile birlikte toplam 61 ilde toplama işlemlerinin büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

"Yasayı Uygulamayan Belediyeler Uyarılacak"

Bazı belediyelerin yasal düzenlemeleri uygulamakta isteksiz davrandığını belirten Çiftçi, özellikle bazı CHP'li büyükşehir ve il belediyelerinin sürece direnç gösterdiğini öne sürdü.

Yasayı uygulamayan belediyelere gerekli yasal uyarıların yapılacağını belirten Çiftçi, ilgili kurumların süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Erzurum Modeli Türkiye Geneline Yayılacak

Bakan Çiftçi, Erzurum'da uygulanan sahipsiz hayvan toplama ve rehabilitasyon modelinin başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, bu uygulamanın tüm illerde hayata geçirileceğini açıkladı.

Yıl sonuna kadar çalışmaların hızlandırılacağını ifade eden Çiftçi, sahipsiz köpeklerin sokaklardan alınarak güvenli yaşam alanlarına yerleştirileceğini kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —