Tarih: 07.10.2025 15:50

Alinur Aktaş’tan Bozbey’e sert eleştiri

Facebook Twitter Linked-in

 

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ'nin uyguladığı geniş çaplı su kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak mevcut Başkan Mustafa Bozbey'i sert sözlerle eleştirdi. Aktaş, "Bursa tarihinde benzeri görülmemiş bir kesintiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"Bursa, tarihinde yaşamadığı bir tabloyla karşı karşıya"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aktaş, BUSKİ'nin uyguladığı blok su kesintilerinin kentte büyük sıkıntı yarattığını belirterek şunları söyledi:

"Saygıdeğer Bursalı hemşehrilerim, son günlerde BUSKİ tarafından gerçekleştirilen blok su kesintileri ile Bursa, daha önce tarihinde yaşamadığı olayları tecrübe ediyor. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisi ve ekibinden kaynaklı problemi geçmiş dönem belediye başkanlarına atarak işin içinden çıkmaya çalışıyor. Ancak durum böyle değil."

"Geçmişte su sorunlarını çözdük, şehri susuz bırakmadık"

Aktaş, geçmiş dönemlerde yapılan yatırımları hatırlatarak, Bozbey'in şehrin su yönetimi geçmişine hâkim olmadığını söyledi:

"2002 yılında Çınarcık Barajı, 2008'de Nilüfer Barajı tamamlandı. O dönemlerde kuraklığa rağmen su sıkıntısı yaşanmadı. Bizim dönemimizde ayrıca 75 derin kuyu açarak şehrin su ihtiyacını karşıladık. 12 bin km içme suyu hattı, 5 bin km kanal hattı ve 38 arıtma tesisi yapıldı. 2004'te bir tane bile ileri biyolojik arıtma tesisi yokken, 2024'e geldiğimizde bu sayı 131'e ulaştı."

"Su işi ciddi iştir, festivale benzemez"

Aktaş, Bozbey'in göreve geldikten sonra mevcut projeleri yavaşlattığını ve kurumsal hafızayı dağıttığını savundu:

"Ey Mustafa Bozbey, su işi ciddi bir iştir. Öyle festivale, tabela değiştirmeye benzemez. Göreve gelir gelmez proje yöneticilerinin tamamını görevden aldınız, işler yavaşladı. Tıkır tıkır işleyen bir sistemi darboğaza soktunuz. Her fırsatta kurumun borç batağında olduğunu söylüyorsunuz ama bu doğru değil. Kurumun vadesi geçmiş bir borcu yok."

"Kesintiler 30-40 güne uzayabilir" uyarısı

Aktaş, su kesintilerinin süresine de dikkat çekerek, mevcut yönetimi uyardı:

"Üzülerek söylüyorum, bu 10 günlük blok su kesintisi bu kafayla 20 gün, belki de 30-40 gün sürecek. Hâlâ kuyu açabilir, mevcut kuyularla ilgili iyileştirmeler yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde giderse Bursa daha büyük bir susuzlukla karşı karşıya kalacak."

"Devlette devamlılık esastır"

Aktaş, kendi döneminde hazırlanan ve DSİ ile onaylanan projelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Devlette devamlılık esastır. Bizim ihaleye hazır hale getirdiğimiz projeleri siz çöpe attınız. Bursa'nın tarihinde yaşanmamış bir garabeti yaşattınız. Bu işin müsebbibi siz ve ekibinizsiniz."

Aktaş'ın bu açıklamaları, Bursa'da devam eden su kesintilerinin ardından yerel siyasette yeni bir tartışma başlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —