Menü İnegöl Yerel Haber | İnegöl'den Haberiniz Olsun!
Tarih: 23.05.2026 14:30
AK Parti’den “Baskın Seçim” İddialarına Yanıt

AK Parti’den “Baskın Seçim” İddialarına Yanıt

Facebook Twitter Linked-in

 

Adalet ve Kalkınma Partisi kaynakları, CHP'de yaşanan son gelişmelerin ardından gündeme gelen "baskın seçim" iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Parti kurmayları, erken ya da baskın seçimin şu an için gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu İddiaları Sonrası Gündem Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde mahkeme kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlığa getirileceği yönündeki iddialar siyaset gündeminde geniş yankı uyandırırken, kulislerde "erken seçim" senaryoları da konuşulmaya başlanmıştı.

Özellikle siyasi kulislerde olası bir "baskın seçim" ihtimali tartışılırken, AK Parti cephesinden konuya ilişkin değerlendirme geldi.

"Erken Seçim Gündemimizde Yok"

AK Parti kaynaklarının yaptığı değerlendirmede, erken ya da baskın seçime yönelik herhangi bir hazırlığın bulunmadığı belirtildi.

Parti kurmaylarının, mevcut süreçte seçim gündeminden ziyade ekonomi ve iç siyasi gelişmelere odaklandığı ifade edildi.

Kulislerde 2027 Sonbaharı Konuşuluyor

Siyasi kulislerde ise olası bir seçim tarihiyle ilgili farklı değerlendirmeler yapılmaya devam ediyor.

Ankara kulislerinde öne çıkan görüşlerden birinin, seçimlerin 2027 sonbaharından önce yapılmayacağı yönünde olduğu belirtiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —