Menü İnegöl Yerel Haber | İnegöl'den Haberiniz Olsun!
Tarih: 25.06.2026 10:27
Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki Kavşak Düzenlemesine Alper Taban'dan Açıklama

Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki Kavşak Düzenlemesine Alper Taban'dan Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

İnegöl'de Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde devam eden ve kamuoyunda tartışmalara neden olan kavşak düzenleme çalışmalarıyla ilgili İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'dan açıklama geldi.

Taban, çalışmaların kaza istatistikleri dikkate alınarak hayata geçirildiğini belirterek, hedefin sürücü ve yaya güvenliğini artırmak olduğunu ifade etti.

Tartışma Yaratan Çalışmalar Yerinde İncelendi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen kavşak çalışmalarını yerinde incelediklerini duyurdu.

Son günlerde vatandaşlar arasında farklı görüşlere neden olan Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerindeki çalışmaların teknik veriler doğrultusunda gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

"Kaza İstatistikleri Doğrultusunda Düzenleniyor"

Başkan Taban paylaşımında, kavşakların mevcut trafik verileri ve kaza istatistikleri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlendiğini belirtti.

Yapılan çalışma kapsamında özellikle Hazine Sokak üzerindeki kavşak noktasında önemli değişikliklere gidildiğini ifade eden Taban, düzenlemenin temel amacının trafik güvenliğini artırmak olduğunu vurguladı.

Ambulans Ulaşımına da Katkı Sağlayacak

Açıklamada, kavşak düzenlemesinin sadece sürücüler için değil, yayalar ve acil durum araçları açısından da önemli avantajlar sağlayacağı belirtildi.

Taban, yapılan çalışmayla;

hedeflendiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür

Başkan Alper Taban, çalışmalara destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine de teşekkür etti.

Taban paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen kavşak çalışmalarını inceledik. Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki kavşak yapıları, kaza istatistikleri doğrultusunda yeniden düzenleniyor. Hazine Sokak üzerindeki kavşak düzenlemesinde; sürücü ve yaya güvenliğinin artırılması, ambulansların hastaneye ulaşımının hızlı ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Destekleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Şahin Biba ve ekibine teşekkür ediyorum."

Çalışmaların Devam Etmesi Bekleniyor

Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerindeki kavşak düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından bölgedeki trafik akışının daha güvenli ve düzenli hale gelmesi hedefleniyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde etaplar halinde devam edeceği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki Kavşak Düzenlemesine Alper Taban'dan Açıklama Ahmet Türkel Çevre Yolu'ndaki Kavşak Düzenlemesine Alper Taban'dan Açıklama
— HABER SONU —