Adalet Bakanlığı görevine atanmasının ardından kamuoyunun gündeminde yer alan Akın Gürlek, göreve başlar başlamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine verdiği ilk talimatı paylaştı.
Görüşmenin Detayları Köşe Yazısına Yansıdı
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Adalet Bakanlığı'na getirilen Gürlek ile gerçekleştirdiği görüşmeyi köşe yazısında aktardı. Atik, Gürlek'in sakin ve rahat tavırlarıyla dikkat çektiğini, kendinden emin bir duruş sergilediğini ifade etti.
Erdoğan'ın İlk Mesajı: "Çalış Akın"
Atik'in aktardığı bilgilere göre Bakan Gürlek, göreve başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinerek, kendisine verilen ilk talimatı açıkladı. Gürlek, Erdoğan'ın kendisine "Çalış Akın" diyerek yeni görevinde yoğun bir çalışma temposu beklediğini ilettiğini belirtti.
Yeni Döneme Güçlü Başlangıç Mesajı
Bakan Gürlek'in açıklamaları, Adalet Bakanlığı'nda yeni dönemde reform ve çalışma temposunun yüksek olacağı yönünde yorumlandı. Göreve hızlı bir başlangıç yapan Gürlek'in önümüzdeki süreçte yargı sistemine yönelik adımlarının yakından takip edileceği belirtiliyor.